Minetit ja Minetit Junior lunastivat edustuspaikat EM-kilpailuun

Joukkuevoimistelun EM-edustuspaikoista kilpailtiin sunnuntaina 8.4. Espoossa. Kilpailussa naisten sarjassa annettiin kaksi näyttöä ja juniorisarjassa oli yksi näyttö. Minetit keräsivät molemmista näytöistään 19.45 pistettä. Minetit Junior saivat yhteispisteiksi 19.10.

– Ensimmäisen World Cupin jälkeen tehdyt muutokset sujuivat Mineteiltä jo hienosti. Suoritusvarmuus on myös parantunut ja tekeminen on vahvaa ja yhdenaikaista, Titta Heikkilä toteaa.
– Ensimmäisen Challenge Cupin jälkeen koreografi Antton Laine teki toimivimuutoksia Minetit Junioreiden ohjelmaan. Lisäksi ohjelmaa työstettiin pääsiäisenä eteenpäin Kiia Kuuselan ja muiden SC Vantaan asiantuntijoiden avullavastuuvalmentaja Minna Karhu kertoo.

EM-karsinta toimi samalla myös ensimmäisenä MM-karsintakilpailuna sekä naisten että junioreiden sarjoissa. Minetit Junior saavutti MM-karsinnasta täydet 10 pistettäMinetit on hallitsevana maailmanmestarina jo varmistanut liput kisakoneeseen. Maajoukkue kesäkuun MM-kilpailuihin julistetaan Turussa SM-kilpailussa, jossa on jaossa loput MM-karsintapisteet.

Mitalisadetta TUL:n Tampereen piirin mestaruuskilpailuista

Tampereen Sisu voitti TUL Tampereen piirin mestaruuden neljässä eri sarjassa. Viideskin voitto olisi ollut mahdollinen, mutta 8-10-vuotiaiden Team Minetit 08 joukkue joutui perumaan osallistumisen, kun ärhäkkä flunssa-aalto pyyhkäisi joukkueen ylitse.

Team Minetit taituroi 10-12-vuotiaiden sarjan voittoon pistein 17.984. Yli 18-vuotiaden kilpasarjassa Minetit Very Senior avasi kilpailukautensa ja saavuttivat hienot pisteet 18.000. SM-sarjoissa Minetit ja Minetit Junior kilpailivat upeilla yhdeksän ja kymmenen hengen kokoonpanoilla. Minetit onnistuivat keräämään pisteiksi 18.999 ja Minetit Junior joukkueen saldoksi 18.300.

Viikonlopun kilpailut toimivat Minetit ja Minetit Junior joukkueilla hyvänä kenraaliharjoituksena ensi viikonlopun Itävallan, Grazissa kilpailtavia World ja Challenge Cupeja varten.