Valmennusryhmät

Kilparyhmät

Naisten telinevoimistelu on kasvattanut viime vuosina voimakkaasti suosiota seurassamme: kilpailevien voimistelijoiden määrä on tällä hetkellä jo yli sata!

Seura painottaa valmennusfilosofiassaan turvallista kehitystä ja perusasioiden laadukasta suorittamista. Voimistelu tuottaa iloa ja kehitystä. Kaikki tekeminen rakentuu ennen opitun päälle eikä oikoteitä ole. Sinnikkyys palkitaan huimana taitona ja urheilullisen elämäntyylin omaksumisena. Hitaasti kiiruhtaminen tuo turvallisuutta, kun uusien taitojen oppiminen tehdään hallitusti.

Perheeltä ja voimistelijalta edellytetään sitoutumista käydä harjoituksissa ja tukea lapsen kehitystä sen eri vaiheissa. Kilparyhmässä harjoittelu on tavoitteellista ja harjoitusmäärät nousevatkin tavoitteista ja taitotasosta riippuen nopeasti melko suuriksi. Harjoitteluaktiivisuus ja niissä viihtyminen ovat ratkaisevia asioita kehittymisen kannalta. Ryhmävaihdoksia tulee vuosien mittaan, jotta kunkin harjoitusryhmän keskinäinen taso säilyy riittävän samanlaisena. Kehityskaaret ovat yksilöllisiä ja seura kannustaa oman tason löytämiseen.

Kilparyhmissä harjoittelu on erittäin tavoitteellista ja harjoitusmäärät kasvavat johdonmukaisesti. Tämä vaatii voimistelijalta ja koko perheeltä sitoutumista pitkäjänteiseen harjoitteluun ja harjoitusmääriin. Kilparyhmämme harjoittelevat määrällisesti enemmän ja tavoitteellisemmin, kuin harrastekilpa- ja valmennusryhmämme.

Harrastekilparyhmissä voimistelua voi harrastaa ilman suuria harjoitusmääriä. Harrastekilparyhmät harjoittelevat kolme kertaa viikossa. Kilpailuihin osallistuminen on mahdollista, mutta ei pakollista. Harjoittelu ryhmässä on mukavaa, monipuolista ja tavoitteellista voimistelua. Harrastekilparyhmistä löydät lisää tietoa täältä!

Valmennusryhmät ovat tavoitteellisesti harjoittelevia ryhmiä, joissa harjoitellaan ikä- ja taitotasojen mukaisesti. Valmennusryhmissä harjoitellaan telinevoimistelun perus lajitaitoja, sekä rakennetaan vahvaa pohjaa voima- ja liikkuvuusalueelle. Valmennusryhmästä voimistelija voi omien kykyjensä ja motivaationsa mukaan ponnistaa kohti huippuvoimistelua ja siirtyä kilparyhmään, tai vaihtoehtoisesti harrastekilparyhmään.

 

Huippuvoimistelijan urapolku

Naisten telinevoimistelun urapolku on kuvaus siitä, kuinka matka kohti maailman huippua tulisi parhaimmillaan rakentaa. Polku kertoo konkreettisesti sen, että mitä taitoja, harjoitusmääriä ja harjoittelun painopisteitä kuuluu eri ikävaiheiden valmennukseen sekä miten toimintaympäristö voi tukea urheilijan kasvua. Voimisteluliiton urapolkuun voit tutustua tästä.

 

Täydennämme jatkuvasti ryhmiämme - sovi ilmainen kokeilukerta

Yhteydenotto

Tesomankatu 33
33310 Tampere

Lajivastaava: 
janina.soimaniemi@gmail.com

Laskutus: 
laskutus@tampereensisu.fi