Valokuvat: @melogym

Kilpa-aerobicin EM-kilpailut käytiin viikonvaihteessa Italian Pesarossa. Suomen delegaatiossa voimisteli Tampereen Sisusta 15-17-vuotiaiden juniorisarjassa kaksi trioa, sekapari sekä poikien yksilö.

Perjantaina ja lauantaina käytyjen alkukilpailuiden jälkeen kisalavalla nähtiin sunnuntain finaalipäivänä Sisun Sampo Nousiainen poikien 15-17-vuotaiden sarjassa sekä Sisun ja Valkeakosken Voimistelijoiden yhteistyötrio Anni Pulkki (TaSi) Lumi Vahteristo (TaSi) ja Nelli Paulamäki (VaVo).

Isolla kisalavalla nelikon jännitys oli suuri, sillä jo finaalipaikan saavuttaminen täytti kaikkien tavoitteet upeasti. Sampo taituroi itsensä lopulta EM-finaalin kovatasoisessa porukassa 7. sijalle pistein 19,150.

  • Olen onnellinen sijoituksesta ja suorituksesta kokonaisuudessaan, mutta ohjelman aikana tapahtui horjahdus, joka valitettavasti laski pisteitä. Oli mahtavaa olla EM-finaalissa. Pohti Sampo heti kisan jälkeen.

Trio puolestaan ylitti itsensä finaalipäivänä ja teki samalla suomalaista voimisteluhistoriaa saavuttaen upeat pisteet 19,200, mikä riitti peräti 5. sijaan.

  • Ollaan tosi tyytyväisiä suoritukseen, sijoitukseen ja pisteisiin. Voidaan olla itsestämme ylpeitä, koska parannettiin karsinnan jälkeistä sijoitusta parhaaseen suomalaissijoitukseen joukkuesarjassa ikinä. Kommentoivat Lumi ja Anni silminnähden onnellisina saavutuksestaan.

Tiimin kokenut valmentajakaksikko, Tampereen Sisun Mila ja Tiina Koljander, puhkuivat myös tyytyväisyyttään kasvattiensa suorituksista.

  • Emme voisi olla tyytyväisempiä niin Sampon, kuin trionkin suorituksiin EM-kisalavalla. Olimme lähes kahden vuoden tauon jälkeen kansainvälisissä kisoissa ja lähdimme suoraan EM-kilpailuihin. Monen maan edustajat olivat kehittyneet tosi paljon mutta niin myös me. Kova treeni palkittiin finaalipaikoilla ja trio nousi vielä sijalle 5., mikä on historian paras tulos joukkuesarjassa.
    Sampon finaalisuoritukseen mahtui harmillinen horjahdus mutta muuten suoritus oli hyvä vasta 15-vuotiaalta Sampolta, joten olemme erittäin tyytyväisiä. Trio pystyi tekemään ehjän suorituksen kovassa paikassa eikä isompia virheitä tullut.

Jun 15-17v trio finaali:

1 RUS 20,050

2 ROU 19,950

3 ROU 19,700

5 FIN 19,200

Jun 15-17v yksilöt finaali:

1 ITA, Colnago Andrea 20,650

2 RUS, Kudinov Danila 20,400

3 RUS, Klimov Kirill 20,200

7 FIN, Nousiainen Sampo 19,150