Telinevoimistelun Suomenmestaruudet ratkottiin viime viikonloppuna Oulussa. Miesten telinevoimistelun nuorten sarjaa hallitsi täysin suvereenisti Tampereen Sisu.

Nuorten joukkuekilpailussa Sisun joukkue voimisteli mestariksi pisteillä 222,292. Toinen oli Turun Urheiluliitto (199,493) ja kolmas Jyväskylän Voimistelijat -79 (192,994). Sisun joukkueessa voimistelivat Eetu Kujanpää, Ilari Huovinen, Akseli Kauma, Joona Reiman ja Aaro Harju.

Nuorten 6-ottelun voitti ylivoimaisesti Sisun Joona Reiman pisteillä 74,530. Toiseksi yhtä selkeästi taituroi Sisun Aaro Harju (73,231) ja Sisun historiallisen 6-ottelun kolmoisvoiton varmisti Ilari Huovinen (71,431), joka ohitti viimeisellä telineellä neljänneksi jääneen Jyvon Aleksi Vesalan yhdellä kymmenyksellä (71,331). Viidenneksi voimisteli Sisun Akseli Kauma (69,665) ja seitsemänneksi Eetu Kujanpää (67,298). Nuorten SM-kilpailuihin osallistui yhteensä 34 voimistelijaa.

Sunnuntain Telinefinaaleissa Sisun juniorit veivät kuudesta mestaruudesta neljä ja 18 tarjolla olleesta mitalista peräti 11.

Permannolla mestariksi voimisteli Voimisteluseura Helsingin Kristian Danishevski (13,066). Joona Reiman otti hopeaa (12,666).

Hevonen oli Sisun Akseli Kauman näytös. Hän voitti paraatitelineensä lähes puolen pisteen erolla toiseksi tulleeseen Aleksi Vesalaan (12,500-12,066). Kolmanneksi voimisteli Sisun Aaro Harju (11,666).

Renkailla mestaruuden nappasi Joona Reiman (12,700), hopealle voimisteli Aaro Harju (12,300) ja pronssille tuli HIFK:n Marcus Pietarinen (12,200).

Hypyssä Sisu juhli kisojen toista kolmoisvoittoaan. Mestariksi hyppäsi Joona Reiman huippupisteillä 13,999. Näillä pisteillä hän olisi voittanut myös miesten Suomenmestaruuden! Hopealle taituroi Ilari Huovinen ja pronssille Eetu Kujanpää.

Nojapuiden Suomenmestaruuden vei hieman yllättäen Sisun Akseli Kauma, jonka toinen henkilökohtainen mestaruus tuli pisteillä 12,466. Hopeaa nappasi Aleksi Koivunen Turun Urheiluliitosta (12,100) ja pronssia HIFK:n Marcus Pietarinen (11,900).

Rekillä mestaruuden vei Turun Urheiluliiton Leo Lehtinen pistein 12,833. Hopealle tuli Sisun Joona Reiman (11,966) ja pronssia voimisteli Sisun Ilari Huovinen (11,666).

Miehissä Tampereen Sisu nappasi kovatasoisissa SM-kisoissa yhden hopean ja kolme pronssia. Hopea tuli joukkuekilpailusta joukkueella Patrick Palmroth, Eeli Mikkola, Tarmo Kanerva ja Toni Ranta. Pronssimitalit tulivat Kanervalle permannolta ja Palmrothille hypystä sekä rekiltä.

Tampereen Sisun menestyksen takana on miesten telinevoimistelun pitkäjänteinen kehitystyö. Valmennustiimi Riku Koivunen, Sergey Kandlin, Jonne Julin ja Matias Härö ovat saaneet luotua seuraan toimivan voimistelijanpolun, jonka läpikäyminen tuottaa menestystä.

Naisten telinevoimistelussa Sisun Rosanna Ojala voimisteli parhaan neliottelunsa vuosiin saavuttaen hopeaa. Telinekohtaisissa finaaleissa Rosanna voitti lisäksi permannon kultaa sekä puomilta hopeaa.

Kaiken kaikkiaan Sisulaiset rohmusivat SM-kisoista peräti 23 mitalia!