Pohjoismaiden suurin seurajoukkuekilpailu Mälar Cup kilpailtiin 4.-5.11. Tukholman Brommassa ja Tampereen Sisu oli mukana peräti kolmella poikien ja yhdellä tyttöjen joukkueella.

Miesten joukkuekilpailussa oli mukana 20 joukkuetta. Voiton vei Ruotsin Hammarby, toinen oli Espoon Telinetaiturit ja kolmas Tampereen Sisun 1. joukkue, jossa voimistelivat Tarmo Kanerva, Eeli Mikkola, Joona Reiman, Tomas Kaartinen ja Aaro Harju. Sisun kakkosjoukkue sijoittui seitsemänneksi (Oula-Pekka Äijänen, Ilari Huovinen, Niila-Petteri Äijänen, Juuso Pelttari ja Eemeli Kakko) ja kolmosjoukkue sijalle 14. (Nuutti Juntunen ja Toni Ranta). Naisten joukkuekilpailussa oli mukana peräti 38 joukkuetta ja Sisun joukkue oli sijalla 13. joukkueella Helmi Tuohimäki, Fanni Ruuhonen ja Susan Sadeharju.

Nuorten 6-ottelussa Sisun Tarmo Kanerva ja Eeli Mikkola voimistelivat arvokkaan kaksoisvoiton. Loistavaan syysvireeseen päässyt Tarmo teki pisteet 74,95 ja pikku hiljaa selän rasitusosteopatiasta toipuva Eeli keräsi pisteitä 72,3.

Poikien 6-ottelussa Sisun Joona Reiman (66,1) ja Aaro Harju (63,95) voimistelivat hienosti hopeaa ja pronssia Ruotsin Luis Il Sung Melanderin (71,9) jälkeen.

Tyttöjen 4-ottelussa Sisun Helmi Tuohimäki (46,6) väläytteli potentiaaliaan voimistellen upeasti neljänneksi ensimmäisissä kansainvälisissä kilpailuissaan, häviten pronssimitalin vain 0,05 pisteellä! Yli 60 kilpailijan joukossa tämä on hieno saavutus. Myös telinefinaaleihin Helmi olisi päässyt ilman maakiintiötä, jonka mukaan vain 2 parasta voimistelijaa per maa voi kisata finaaleissa. Fanni Ruuhonen kisasi uusilla sarjoilla onnistuen kohtalaisesti kisan 26:nneksi neliottelussa ja uusi sisulainen Susan Sadeharju 34. Seuraava tyttöjen kansainvälinen kisa on joulukuussa Moskovassa Mikhail Voronin Cup, jossa Sisun voimistelijoista Suomea edustaa Helmi Tuohimäki.

Telinefinaaleissa Sisun pojat näyttivät kaapin paikan muille

Nuorten sarjassa Tarmo Kanerva voitti kultaa permannolla, renkailla ja hypyssä sekä hopeaa hevosella ja rekillä. Eeli Mikkola puolestaan voitti paraatitelineensä nojapuut ja otti permannolta hopeaa.

Poikien sarjassa Joona Reimanin saldo oli permannon ja hypyn kulta sekä renkaiden ja nojapuiden hopea. Aaro Harju voimisteli puolestaan hevosen ja rekin hopealle. Lisäksi Juuso Pelttari otti permannon hopeaa ja nojapuiden pronssia, Nuutti Juntunen hyppäsi hopealle,  Niila-petteri Äijänen taiteili renkailla pronssia ja Tomas kaartiselle ripustettiin kaulaan rekin pronssinen mitali.

Kaiken kaikkiaan Tampereen Sisun pojat keräsivät kilpailuista muhkean saaliin: 7 kultaa, 11 hopeaa ja viisi pronssia. Tämä on merkki valmennuksen oikeasta suunnasta kohti kansainvälistä kärkeä.

JunnuGymin finaali lauantaina Tampereella

Tämän viikon lauantaina 11.11. Tampereen Sisu järjestää poikien seurajoukkueiden SM-finaalin eli tuttavallisemmin JunnuGymin finaalin Ikurin Liikuntahallissa. Käytännössä Sisu on jo varmistanut seuramestaruuden, joka tulee olemaan jo neljäs perättäinen! Tervetuloa paikanpäälle kannustamaan Tamperelaiset voittoon!