Norjan Oslossa järjestettiin viikonloppuna Nuorten (18-v)ja poikien (14-v ) sekä tyttöjen (15-v) Pohjoismaidenmestaruuskilpailut.

Miesten puolella tehdyt panostukset valmennuksen kehittämiseksi alkavat pikku hiljaa näkyä myös tuloksissa: Nuoret voittivat joukkuekilpailun ja pojat sijoittuivat hopealle.

Nuorissa Suomen voitto oli ensimmäinen seitsemään vuoteen ja se tuli upealla tavalla: Aamuryhmässä voimistelleet Ruotsi ja Norja tekivät huippukilpailut ja Ruotsi voitti Norjan pienimmällä mahdollisella, yhden tuhannesosan erolla (224,227 – 224,226). Ruotsalaiset juhlivat jo varmaa voittoa, mutta iltaryhmässä kilpailleet suomalaiset tekivät jäätävää työtä telineestä toiseen ja latasivat tulostaululle pisteet 225,562! Mestarijoukkueen tukipilareina hääri tuttu kolmikko: Espoon Robert Kirmes ja Tampereen Sisun kaksikko Tarmo Kanerva & Eeli Mikkola. Muut joukkueen jäsenet olivat VSH:n Ilari Latikka ja Espoon Isak Wargh. Joukkuekilpailun voiton arvoa nostaa se, että muista joukkueista poiketen Suomi kilpaili joukkueella, jonka kaikki jäsenet olivat 16- tai 17-vuotiaita.

Joukkuekilpailun yhteydessä kilpailtu henkilökohtainen 6-ottelu meni Ruotsin David Rumbutikselle pisteillä 76,798. Hopeaa voimisteli Suomen Robert Kirmes pisteillä 75,932 ja pronssia Norjan Sofus Heggemsnes pistein 75,232. Myös Sisun kaksikko voimisteli kauden pääkilpailussa ennätyspisteensä: Kanerva oli 5. pisteillä 74,565 ja Mikkola 8. pistein 73,198. Paul Hallin kilpailuunvalmistautumismalli toimi näin erinomaisesti ja pojat jaksoivat rankan valmistautumisen kiitettävästi.

Alle 14-vuotiaissa pojissa Suomi taisteli myös hienosti joukkuekilpailun hopealle joukkueella: Joona Reiman Sisu, Robin Ablouh Espoo, Kristian Danishevski VSH, Otto Kontro JyVo ja Patrik Taavitsainen JyVo. Suomen pisteet olivat 203,627. Voiton vei Ruotsi pisteillä 207,560 ja pronssia Norja pistein 200,826.

Poikien 6-ottelun voitti Ruotsin Luis Il-Sung Melander pisteillä 69,498, toinen oli Ruotsin Peter Eriksson 69,198, kolmas Suomen Robin Ablouh pisteillä 68,264 ja neljäs Suomen ja Sisun Joona Reiman pisteillä 67,999.

Telinefinaaleissa tamperelaiset voimistelivat myös edukseen:

Nuorissa tasaista työtä tehneen Tarmo Kanervan saldona oli hypyn pronssi, rekin 4. sija, renkaiden 5. sija ja permannon 6. sija.

Eeli Mikkolalla oli puolestaan nojapuilla jopa kulta hyppysissä, mutta tuloksena oli pienen virheen seurauksena pronssinen mitali.

Pojissa Joona Reiman oli renkailla ja nojapuilla 4. sekä rekillä 8. Joona voitti nojapuiden karsinnan ja finaalisarjakin näytti hyvältä, kunnes Moyssa nojaan käsi lipsahti aisan ohi ja pudotti pojan kultapallilta.

Suomen ja Sisun valmentajakaksikko Sergei Kandlin ja Riku Koivunen olivat tyytyväisiä suomalaisten suorituksiin: ”Menestystä Pohjoismaisella tasolla pitää aina peilata Euroopan tasoon ja näyttäisi siltä, että Pohjoismaat, etunenässä Suomi, Ruotsi ja Norja kipuavat koko ajan Euroopan rankingissa ylöspäin. Tästä näkövinkkelistä näiden kisojen tulos on erittäin rohkaiseva!”

 

IMG_1706.JPG