Kaikkien voimistelulajien yhteiset Suomenmestaruuskilpailut järjestettiin viime viikonloppuna Jyväskylässä. Kilpailut keräsivät paikanpäälle yli 1200 kilpailijaa, mikä takasi upean kisatunnelman.

Telinevoimistelussa Tampereen Sisulla ei ollut osallistujia aikuisten sarjoissa, koska Rosanna Ojala katkaisi akillesjänteensä huhtikuun EM-kilpailuissa ja Patrick Palmrothilta katkesi maajoukkueleirillä eturistiside polvesta. Oli kuitenkin hienoa nähdä, että Rosanna ja Patrick olivat viikonloppuna SM-kisoissa kannustamassa nuorempia seurakavereitaan hyviin suorituksiin!

Ja vaikka sisulaisia ei aikuisissa kilpaillutkaan, niin puolikkaan hopeamitalin seura silti sai, kun Sisun valmennustiimiin kuuluva ikinuori Jarkko Harju( JyVo),41, päätti laittaa räpsät käteen, haukata palan mustaamakkaraa ja kiivetä rekille. Pispalan portaissa kuntonsa hioneen Harjun tuloksena oli huikea hopeamitali tasatuloksella Rion olympiavoimistelija Oskar Kirmeksen kanssa!

Nuorten sarjassa sisulaisten panos oli erittäin vahva. Seura keräsi yhteensä 2 kultaa, 5 hopeaa ja kolme pronssia.

Joukkuekilpailussa Sisu kamppaili tasaisessa kilpailussa kultamitalista Espoon Telinetaitureiden kanssa. Tällä kertaa Espoo vei trillerin 2,7 pisteen erolla Sisuun, jonka hopeajoukkueessa voimistelivat Eeli Mikkola, Tarmo Kanerva, Jouni Paavola, Markus Karumo ja Imran Mamin.

6-ottelussa Sisun kaksikon Tarmo Kanerva ja Eeli Mikkola tielle nousi Espoon Robert Kirmes, jonka unelmakilpailu toi kultamitalin huippupistein 76,35. Tarmo Kanervalle hopeaa pistein 72,8 ja Eeli Mikkolalle pronssia pisteillä 71,6.

Telinefinaaleissa Kirmes jatkoi hurmoksellista viikonloppuaan voittaen hevosen, hypyn, nojapuut ja rekin. Tarmo Kanervan saalis telinefinaaleissa oli permannon kulta sekä hypyn ja rekin hopeamitalit. Elämänsä kevättä elävän Eeli Mikkolan saldo oli puolestaan renkaiden kulta, nojapuiden hopea sekä permannon ja rekin pronssi.

Tarmon ja Eelin takana myös 3 muuta Sisun poikaa esiintyivät finaaleissa edukseen. Jouni Paavola oli nojapuilla neljäs ja hypyssä kuudes, Markus Karumo permannolla neljäs ja hevosella seitsemäs,  sekä ensimmäiset SM-kisansa läpikäynyt Oula-Pekka Äijänen hienosti permannolla seitsemäs.

SM-kisojen yhteydessä kilpailtiin myös poikien alle 14-vuotiaiden viimeinen PM-karsinta, jonka voitti Sisun Joona ”The Rainman” Reiman ja varmisti näin ollen paikkansa PM-joukkueessa. Nuorten PM-joukkueeseen valittiin puolestaan Tarmo Kanerva ja Eeli Mikkola sekä varamieheksi Jouni Paavola.

Tyttöjen puolella Helmi Tuohimäki selvitti tiensä kolmanneksi parhain pistein permantofinaaliin. Finaalissakin Helmi teki puhtaan sarjan saavuttaen uransa parhaan SM-sijoituksen. Helmi oli Suomen tytöistä viidenneksi paras.