Voimisteluliiton mestaruuskilpailut 23-24.4.2016

B-luokan mestaruusvoitto Tampereen Sisu (vasemmalta Erika M., Erika U., Paula, Linnea ja Liina)

Voimisteluseura Kieppi järjesti  Suomen Voimisteluliiton Mestaruuskilpailut viikonloppuna Helsingissä, Liikuntamyllyssä. Kilpailijoita oli viikonlopun aikana lähes 1000, joten taso oli kova ja viikonloppuna pitkät kilpailut tytöillä ja pojilla.

Tampereen Sisusta tyttöjen ja poikien edustus oli loistava, ja mitaleita saatiin lähes joka luokassa.

Yksilökilpailuiden lisäksi Mestaruuskilpailuiden yhteydessä järjestetään aina seurakilpailu. Seurakilpailun osallistuvat automaattisesti kaikki saman seuran alla kilpailevat voimistelijat. Seurakilpailun tuloksiin huomioidaan seuraavien yksilökilpailujen tulokset

• Kilpalinjan B luokka (molemmat ikäsarjat yhdessä)
  • Kilpalinjan C luokka (molemmat ikäsarjat yhdessä)
  • Kilpalinjan D luokka (molemmat ikäsarjat yhdessä)
  • Kilpalinjan E ja F luokat yhdessä
  • Maajoukkuelinjan 2.-5. luokat yhdessä

NTV

Tyttöjen kilpailut alkoivat lauantaina klo 7.00 E- luokan lämmittelyllä. Paras Sisulainen oli kovatasoisessa E-luokassa Liinu Jaakola sijalla 12 (pisteet 42.650), kisailijoita oli huimat 87.

Tyttöjen B-luokassa Tampereen Sisu nappasi tiukasti seuramestaruuden pisteillä 112.550, Turun Urheiluliiton sijoittuessa toiseksi pisteillä 112,450. Tampereen Voimistelijat saivat pronssia pisteillä 111.350.
Lisäksi Tampereen Sisun Liina Viheriäranta voitti B-luokan nuorempien yksilökilpailun loistavalla kategorialla VII. Erika Uotila sai samasta yksilökilpailusta pronssia.

Naisten katsastuskisassa Tampereen Sisun Rosanna Ojala kilpaili tällä kertaa vain kahdella telineellä: nojapuilla ja puomilla saaden molemmista kultaa.

Lauantain iltakilpailussa kilpailtiin vielä D- luokka, jossa tytöt saivat seurakilpailun hopeaa pisteillä 108,950, järjestävä seura Voimisteluseura Kieppi nappasi seurakultaa pisteillä 109,550. D-luokan yksilökilpailussa nähtiin Sisun tyttöjä mitalirivissä, kun Lotta Långvik voitti nuorempien kisan loistavalla kategorialla VII. Lotalla oli hieno pisterivistö D-luokassa, jokaiselta telineeltä pisteet 9-9.5. Ella Taatila sai kilpailusta pronssisen mitalin kaulaansa.

Sunnuntaina kilpailtiin C-luokka, jossa yksilökilpailun voitto napsahti jälleen Sisulaisille. Vilma Luontila voimisteli kultaisen mitalin kaulaansa.

Maajoukkuelinjan luokassa 4 tytöt ahkeroivat myös sunnuntaina. Maisa Kuusikko sai neliottelussa kultaa, Anna-Maria Kyyhkysen ollessa hopeasijalla. Maisalle tuli kotiin viemiseksi myös puomin hopea ja nojapuiden hopea. Lisäksi Anna-Maria sai hypyssä pronssia ja permannolla kultaa.

Tulokset:

MTV

Tampereen Sisun pojat marssivat myös palkintosijoille useasti. Poikien 1.luokassa seurakilpailusta tuli hopeaa kotiin viemiseksi, Turun Urheiluliiton ollessa 1.sijalla. Yksilökilpailussa Sisun Masi Huttunen sai pronssia yhteispisteillä 39,600.

Poikien 2.luokassa seurakilpailun voittopokaali tuli Sisulaisille. Lisäksi Taavi Jaakola sai jaetun hopeamitalin yksilökilpailusta pisteillä 67,300.

Poikien 3. luokasta seurakilpailun pokaali jatkoi voittokulkuaan Tampereelle, ja hopea yksilökilpailusta tuli myös Sisun Aaro Korvelle pisteillään 72,300.

Poikien 4.kilpa luokassa Oula-Pekka Äijänen sai hienosti yksilökilpailusta kultaa pisteillä 64,100.

Seurakilpailun voittopokaali tuli myös Sisun pojille 5.luokassa yhteispisteillä 215,200. Yksilökilpailussa 5.luokassa jaettu 1.sija meni Espooseen Robert Kirmekselle ja Emil Woivalinille, ja Tampereen Sisun Tarmo Kanerva otti tällä kertaa näissä kilpailuissa pronssia.

EM- ja PM- joukkueisiin valitut Tampereen Sisusta kilpailun perusteella ovat Patrick Palmroth ja Tarmo Kanerva, varamiehenä on Eeli Mikkola.