Search

Tampereen Sisu

Sisun Joulunäytös 2018

Tervetuloa Tampereen Sisun voimistelujaoston Joulunäytökseen 2018! Luvassa yli 20 upeaa voimistelullista ohjelmanumeroa useasta eri voimistelulajista: joukkuevoimistelu, rytminen voimistelu, telinevoimistelu tytöt & pojat, kilpa-aerobic ja soveltava rytminen voimistelu! Näytöksen väliajalla voit tankata perinteisen hyviä herkkuja Sisu-kahviosta – paikalla myös mm. voimistelutuotemyyntiä.

TUL:n joukkuevoimistelun avoimet mestaruuskilpailut Tampereella olivat voimistelun juhlaa

Kisoissa päästiin nauttimaan Minetit Mini -joukkueen ensiesiintymisestä

Tampereen Sisu isännöi TUL:n joukkuevoimistelun avoimet välinesarjojen mestaruuskilpailut 8. – 9.12.2018 Hervannan vapaa-aikakeskuksessa. Kilpailuiden yhteydessä käytiin VAU:n ja Tampereen Sisun järjestämät rytmisen voimistelun Special Olympics-kilpailut vammaisurheilijoille. Kilpailussa käytiin kaikissa yli 12-vuotiaiden sarjoissa alkukilpailut lauantaina ja loppukilpailut sunnuntaina.  Kisaan osallistui yli 100 joukkuetta ja yli 1000 kilpailijaa.

Kisapaikalla oli molempina kisapäivinä todella hyvä tunnelma niin katsomossa kuin kisamatollakin. Hallin katsomo oli täynnä innostuneita kannattajia, vanhempia ja toisiaan kannustavia kilpailijoita eri puolilta Suomea.  Näkyi selvästi, että joukkuevoimistelulla on nostetta ja nostetta osoittaa myös se, että Sisun lajin harrastajamäärät ovat kasvaneet kaikissa eri-ikäisten joukkueissa.  Kilpailut ovat iso voimanosoitus Tampereen Sisulle ja sen voimistelujaostolle. Tapahtuman mahdollistivat useat kymmenet vapaaehtoiset talkoolaiset, jotka valmistelivat kisapaikkaa ja tarjolla olevia kisaajien ja katsojien palveluita, eväitä ja muuta tarpeellista monet kisaa edeltävät viikot.

Tamperelaisjoukkueet hallitsivat SM-sarjaa

Minetit ylsivät odotetusti ensimmäiselle sijalle

Yli 16-vuotiaiden SM-sarjassa voittoon ylsi odotetusti Tampereen Sisun Minetit syksyllä uudistetulla upealla Meri-ohjelmallaan. Joukkueenkapteeni Ella Ratilainen kommentoi kilpailua: ”kisoissa oli upea tunnelma ja kannustus! Kaksipäiväinen kilpailu oli myös hyvää harjoitusta kevään kilpailuja ajatellen.”
Huippukoreografi Antton Laineen suunnittelema Minettien Meri-ohjelma voitti sarjassaan myös parhaan koreografian palkinnon. Samassa sarjassa hopealle voimisteli Turkulainen yhteistyöjoukkue Sanix Valens.

Myös 14-16 vuotiaidenSM-sarjan voitto saatiin pidettyä Tampereella – sen nappasi hienosti Rantaperkiön Iskun Isku AGG Idra ja toiseksi itsensä taisteli niin ikään Turkulainen yhteistyöjoukkue SV Valor. Kolmas SM-sarjan mittelö käytiin 12-14-vuotiaissa ja tämäkin jatkoi kotikaupungin voittokulkua: voiton vei Tampereen Sisun Minetit Pre Juniorhienolla ja taiteellisella suorituksellaan ja toiselle sijalle ylsivät Kokkolan Kirin Mimosa.  

Special Olympic -kisoissa koettiin upeita onnistumisen hetkiä

Soveltava rytminenvoimistelu on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan ja vuoden 2018 alusta alkaen lajia on voinut harrastaa myös Tampereen Sisussa. Vajaassa vuodessa harrastukseen on tullut mukaan parikymmentä innostunutta ja motivoitunutta harrastajaa, joiden harrastuskauden kohokohtia ovat Special Olympics -kilpailut.Viime keväänä Vantaalla kilpailtiin ensimmäistä kertaa yhteistyössä joukkuevoimistelukisojen kanssa, mikä oli merkittävä uudistus lajin näkyvyyden kannalta. Nyt onnistuneesta kokemuksesta otettiin oppia ja nämä upeat voimistelijat saivatkin suuren yleisömäärän ansiosta mahtavaa kannustusta hienoille suorituksilleen.
Myös tässä kilpailussa Tamperelaiset saivat nauttia menestyksestä, sillämitalin arvoisiin suorituksiin ylsi peräti 8 Tampereen Sisun voimistelijaa: Lyyti Läykki, Jenna Jokela, Elina Salminen, Sara Ängeslevä, Anniina Hassinen, Sini-SofiaTiusanen, Aino Perko sekä Siiri Federley.

TUL:n mestaruuskilpailuiden kultamitalistit

Sekä Minetit että Minetit Pre Junior voittivat SM-sarjan kultaa

SM-sarjat

 • 12-14v Minetit Pre Junior TaSi
 • 14-16v Isku AGG Idra RaIsku
 • Yli 16v Minetit TaSi

Kilpasarjat

 • 12-14v Isku Kilpa Jr RaIsku
 • 14-14v Syrenia ReRa
 • yli 16v Isku Kilpa Nikhi RaIsku

Harrastesarjat

 • 12-14v Celia ILO
 • 14-16v Stilla HaHe
 • yli 16v Team KLM RaIsku

yli 25v

 • Iskuttaret RaIsku

10-12v

 • Isku AGG Iris RaIsku

Specieal Olympics tulokset

Special Olympics -kisoissa mitaleille ylsi peräti 8 Sisun voimistelijaa

Level 1

Pallo

 • Alle 12-v: 1) Lyyti Läykki 7,50, 2) Jenna Jokela 6,00, 3) Nella Parikka 5,67, 4) Silja Pernu 3,17, 5) Ida-Maria Koistinen 2,50.
 • Yli 12-v: 1) Veera Luhtanen 9,00 ja Elina Salminen 9,00, 3) Sara Angeslevä 8,83, 4) Anniina Hassinen 7,33, 5) Sini-Sofia Tiusanen 6,50, 6) Aino Perko 6,33, 7) Tuulikki Jauhiainen 5,33, 8) Siiri Federley 2,67.

Vanne

 • Alle 12-v: 1) Nella Parikka 5,17, 2) Silja Pernu 4,00, 3) Ida-Maria Koistinen 2,17
 • Yli 12-v: 1) Sara Angeslevä 8,33, 2) Veera Luhtanen 7,33 ja Linnea Nurmes 7,33, 4) Elina Salminen 7,17, 5) Anniina Hassinen 7,00, 6) Tuulikki Jauhiainen 6,17, 7) Sini-Sofia Tiusanen 5,67, 8) Aino Perko 5,33.

Naru

 • Alle 12-v: 1) Nella Parikka 6,17.
 • Yli 12-v: 1) Anniina Hassinen 8,33, 2) Sara Angeslevä 8,17, 3) Veera Luhtanen 7,00, 4) Elina Salminen 6,50, 5) Sini-Sofia Tiusanen 5,17 ja Tuulikki Jauhiainen 5,17, 7) Aino Perko 4,50.

Nauha

 • Alle 12-v: 1) Nella Parikka 4,67.
 • Yli 12-v: 1) Veera Luhtanen 7,33, 2) Tuulikki Jauhiainen 5,50.

Level 2

 • Naru: 1) Ella Willgrén 9,83, 2) Saga Tsokkinen 8,83.
 • Vanne: 1) Saga Tsokkinen 7,67.
 • Keilat: 1) Saga Tsokkinen 8,17.
 • Nauha: 1) Ella Willgrén 8,67, 2) Saga Tsokkinen 7,67.

Level 4

 • Pallo: 1) Saga Hänninen 7,00.
 • Naru: 1) Saga Hänninen 6,67.
 • Keilat: 1) Saga Hänninen 6,33.
 • Nauha: 1) Saga Hänninen 7,67.

Aikataulu,suoritusjärjestykset ja kisainfot: https://tampereensisu.fi/sisun-kisat/
ja tulokset https://c0002.tul.kisapalvelu.fi/index.web?pg=discs&disc=9&clsid=25

Kuvia kisoista esimerkiksi https://www.instagram.com/tampereen_sisu  ja https://annatanninen.kuvat.fi/kuvat/TUL+2018/sekä sosiaalisessa mediassa  #TULmestaruus2018

Tampereen Sisun tiedote koskien viime päivien uutisointia

Tampereen Sisun arvoissa on määritelty, että järjestämme vastuullista, motivoivaa ja inspiroivaa kilpavoimistelua ja harrastustoimintaa. Visionamme on olla valmennuksen laatujohtaja ja kilpaurheilijan sekä harrastajan seuravalinta. Missionamme on tarjota kansainväliset vaatimukset täyttävää huippuvalmennusta huippuolosuhteissa.

Kuten näistä voi lukea, on Sisun voimisteluvalmennukselle ollut jo vuosia tärkeää, että tavoittelemme huipulle, mutta ei keinolla millä hyvänsä. Meille tärkeää on yksilön omalaatuisuus ja pyrimme huomioimaan jokaisen omat vahvuudet sekä kehitettävät asiat valmennuksessamme.

Sisulla on työntekijöinä kansallisestikin pedagogisesti arvostettuja valmentajia, kuten Riku Koivunen, joka on mm. kouluttanut valmennustyyliään ja pienten lasten valmennuksessa arvostettuja menetelmiään mm. Voimisteluliitossa. Seuran sisällä näitä metodeja jalkautetaan esimerkiksi sisäisissä koulutuksissa, viikoittaisissa valmentajapalavereissa ja työntekijöiden viikkopalavereissa.

Seurassamme kaikkia voimistelulajeja voi harrastaa monella eri tasolla. Tämä on mielestämme suuri rikkaus. Huipulle tähtäävä voimistelu tavoittelee kansainvälisiin kilpailuihin ja pitää sisällään määrätietoista ja sitoutunutta harjoittelua. Valmentajan tehtävänä on saada voimistelijoista heidän parhaansa esiin.  Kokonaisvaltaisessa valmennuksessa opetellaan harjoittelemaan kovaa sekä huolehtimaan levosta, palautumisesta sekä psyykkisestä valmentautumisesta. Kansainväliseen tasoon tähtäävässä valmentautumisessa on todennäköistä, että osalle urheilijoista tulee jaksoja, jolloin kaikki asiat eivät tunnu mukavalta. Valmentajan tehtävä on tukea urheilijoitaan pääsemään näiden vaiheiden yli ja saavuttamaan kokonaisvaltaisella valmentautumisella seuraavalle tasolle.

Vuoden 2018 alussa Minettien valmentajat ja voimistelijat siirtyivät Sisuun. Olemme rekrytointivaiheessa esitelleet Titta Heikkilälle, kuten muillekin uusille työntekijöillemme seuramme arvot ja pelisäännöt. Myös valmennustyylistä keskustelu on joka päiväistä työtä, mitä urheiluseurassa tehdään.

Luonnollisesti on työnantajan tehtävä valvoa, että arvoja ja pelisääntöjä noudatetaan. Kuten Aamulehden artikkelissa 15.11.2018 toimme esiin, emme ole Heikkilän työsuhteen aikana saaneet negatiivista palautetta Heikkilän valmennusmetodeista. Eikä lehdistössä esitetyt väitteet vastaa tämän vuoden aikaisia tapahtumia. Emme halua arvioida Heikkilän entisten seurojen aikaisia tapahtumia, koska meillä ei ole niistä tarvittavaa tietoa.

Niin kauan kuin Heikkilän Sisun työsuhteen aikaisessa toiminnassa ei ole huomautettavaa, seisomme hänen takanaan. Meille Heikkilän valmennusmetodit näyttäytyvät aikalailla erilaisessa valossa, mitä lehdistössä on tuotu esiin.

Tampereen Sisu haluaa palautetta toiminnastaan säännöllisesti. Vanhempainiltojen, voimistelijoiden keskustelutuokioiden ja jäsenpalautteiden lisäksi, Sisu tulee tekemään myös oman kyselytutkimuksen seuran valmennusmetodeista jäsenillemme.

Tapahtumat, joihin Urheilulehden artikkelissa pääasiassa viitataan ovat vuosilta 2011-2012. Tällöin Heikkilä on ollut työsuhteessa Tampereen Voimistelijoissa. Kuten artikkelissakin todetaan, ryhdyttiin vaikean 2011-2012 kauden jälkeen Voimisteluliiton johdolla joukkuevoimistelun maajoukkuetoiminnassa uudistuksiin. Nyt vuonna 2018 joukkuevoimistelun valmennuksessa on mm. seuraavia merkittäviä parannuksia kauden 2011-2012 toimintaan:

 • Ravintoterapeutti on mukana valmennustiimissä
 • Psyykkinen valmentaja on tavattavissa Tampereen urheiluakatemian kautta
 • Heikkilä ja muut Minettien valmentajat ovat vuosien varrella saaneet koulutusta ja työnohjausta
 • Liiton huippuseurastatus seuroille (Sisulle myönnetty) ja sen mukana laadun valvontajärjestelmät, joilla valvotaan myös valmennuksen laatua ja seuran toimintatapoja ja -malleja
 • Sisussa on myös johtokunnassa psykiatri, jonka erityisosaamisaluetta ovat vaikeat syömishäiriöt. Hän on seuran käytettävissä oman alansakin asioissa ennaltaehkäisevässä toiminnassa ja tarvittaessa muutenkin
 • yhteistyö syömishäiriöliiton kanssa

Sisu ei hyväksy epäasiallista käytöstä toiminnassaan. Voimisteluliitto ja seurat ovat mukana Väestöliiton Et ole yksin – hankkeessa, jolla madalletaan kynnystä kertoa avoimesti esim. epäasiallisesta käytöksestä tai häirinnästä urheilussa esim. www.etoleyksin.fi. Lisätietoja

https://www.voimistelu.fi/fi/Seurat/Seuratoiminta/epaasiallinen-kaytos.

Vuosikokouksen esityslista

TAMPEREEN SISU ry VUOSIKOKOUS 28.11.2018
Aika: Keskiviikko 28.11.2018 klo 18.00
Paikka: seuran toimisto, Näsilinnankatu 22 A 31, 33210 Tampere

Vuosikokouksen 28.11.2018 Esityslista

‍Tampereen Sisun syyskokous ja johtokunnan ehdokasasettelu vuodelle 2019

Tampereen Sisun syyskokouksessa 28.11. klo 18:00 / Näsilinnankadun toimistolla valitaan mm. seuran edustajat vuodelle 2019.
Tampereen Sisu ry:n johtokunnassa on tapahtunut henkilömuutoksia kesken toimintavuotta 2018. 2,5 vuotta seuraa luotsannut Anna Tanninen siirtyi alkusyksystä seuran työntekijäksi ja puheenjohtajan tehtäviä hoitaa loppukauden varapuheenjohtajaksi valittu Christa Uuramo. Lisäksi osa nykyisistä johtokunnan jäsenistä on luopumassa tehtävistään kaudelle 2019. Syyskokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja sekä 4-7 johtokunnan jäsentä. Kaikki seuran jäsenet voivat esittää ehdokkaita johtokunnan jäseniksi sähköpostitse etukäteen ennen syyskokousta. Tämän lisäksi ehdokkaita voi esittää paikan päällä kokouksessa, koska yhdistyslain mukaan kaikille päätösvallan käyttöön oikeutetuille on turvattava oikeus osallistua ehdokkaiden asettamiseen vaalia varten. Toiveissa kuitenkin on, että ehdokkaita esitettäisiin ennen syyskokousta, jotta kokoukseen osallistujat voivat tutustua hyvissä ajoin kaikkiin johtokuntatyöskentelystä kiinnostuneisiin ehdokkaisiin.

Ehdokkaita pyydetään toimittamaan 26.10 – 5.11 välisenä aikana lyhyt vapaamuotoinen esittely sekä lisätietona, mikäli ehdokas on kiinnostunut jostain erityisestä tehtävästä, kuten puheenjohtajan tai sihteerin tehtävästä. Lisäksi ehdotuksia toisesta henkilöstä voi tehdä samalla tavalla, mutta silloin ko. henkilöltä tulisi pyytää suostumus ehdolle asettautumisesta. Ehdokasasettelu toimitetaan sähköpostitse toimitettavien kokouskutsujen liitteenä kaikille jäsenille ja se tulee paperitulosteena nähtäville Tampereen Sisun toimistolle Näsilinnankadulle. Kokouskutsut toimitetaan yhdistyslain mukaisesti vähintään 14 vuorokautta ennen kokousta.

Lisätietoja ehdokasasettelusta saa toiminnanjohtajalta Joni Koivuselta, joni.koivunen@tampereensisu.fi, 0500 973 314

Tampereen Sisu Ry johtokunta

MTV Junnugym Finaali 10.11.2018!

Sisu järjestää tänäkin vuonna MTV Junnugym finaalit Tampereella Ikurin Liikuntahallissa. Ilmoittaudu mukaan kisaamaan tai tule paikanpäälle seuraamaan upeita suorituksia & jännittävää kisatunnelmaa! Meillä perinteisesti myös super hyvä ja maistuva kisakahvio. Tervetuloa!

Sisun Laulajat 25 v juhlakonsertti!

Haemme harrastekoordinaattoria sekä harrastevalmentajia

Tampereen Sisu järjestää voimistelun harrastetoimintaa useassa eri voimistelulajissa (telinevoimistelu, freegym, parkour, trampoliinivoimistelu, joukkuevoimistelu, rytminen voimistelu ja kilpa-aerobic). Haemme kahta harrastekoordinaattoria koordinoimaan tätä toimintaa. Harrastetoimintaa on pääsääntöisesti lapsille, mutta telinevoimistelussa pyörivät myös aikusten harrasteryhmät. Lisäksi ohjaamme paljon räätälöityjä tunteja muiden lajien urheilijoille.

Harrastekoordinaattorin toimenkuvaan kuuluu:

– Koordinoi harrasteryhmien toimintaa

– Salivuorojen suunnittelu

– Vastaa harrasteohjaajien sijaishankinnoista

– Vastaa muiden lajien valmennustoiminnasta ja sen koordinoinnista

– Oheislajitoiminnan koordinointi

– Harrasteohjaajien esimiehenä toimiminen

– Harrasteryhmien tuntisuunnitelmien käytännön toteutuksen valvominen

– Harrasteryhmien käytännön ohjaus

– Harrasteryhmiin liittyviin puheluihin/sähköposteihin vastaaminen

Harrasteryhmiemme toimipisteet ovat Ikurin liikuntahalli, Leinolan Sisuhalli, Ratinan voimistelusali, Kämmenniemen koulu. Työ on pääsääntöisesti iltatyötä ja sisältää myös viikonlopputyötä. Tuntimäärä on neuvoteltavissa ja saattaa olla jopa päätoiminen.

Harrastevalmentajan toimenkuvaan kuuluu:

– Harrasteryhmien käytännön ohjaus

Työ on pääsääntöisesti ilta- ja viikonlopputyötä. Tuntimäärä neuvoteltavissa ja työtä voi tehdä myös esim. opiskelun ohessa.

Hakemukset osoitteeseen:  joni.koivunen@tampereensisu.fi 15.9. mennessä

Joukkuevoimistelun Sisu Cup

Tampereen Sisu järjestää joukkuevoimistelun Sisu Cup-kilpailun 13.-14.10. Hervannan vapaa-aikakeskuksessa, Tampereella

Ilmoittautumiset / kisapalvelu


KILPAILUPAIKKA JA -AIKA

Hervannan vapaa-aikakeskus
Lindforsinkatu 5, 33720 Tampere
13.-14.10. lauantai ja sunnuntai


KILPAILUSARJAT
VÄLINESARJAT                              VAPAASARJAT
8-10v                                             10-12v
10-12v                                          12-14v SM
12-14v SM                                    14-16v SM
12-14v Kilpa                                 yli 16v SM
14-16v Kilpa
yli 16v Kilpa

Alustana 13×13 matto.


ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu kisapalvelun kautta 16.9. mennessä.


ILMOITTAUTUMISMAKSU

Ilmoittautumismaksu on 140€/joukkue

Ilmoittautumismaksu laskutetaan osallistuvalta seuralta ilmoittautumisajan päätyttyä.

Osallistumisen peruuntuessa järjestävä seura palauttaa ilmoittautumismaksun vain lääkärintodistusta vastaan.
Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan, mikäli kilpailujen aikataulun puitteissa se on mahdollista. Jälki-ilmoittautuneilta peritään kaksinkertainen ilmoittautumismaksu.

TUOMARIT
Seurojen tulee ilmoittaa kilpailussa käytettävissä olevia tuomareita seuraavan ohjeistuksen mukaan:

1-2 joukkuetta: vähintään 1 tuomari
3-4 joukkuetta: vähintään 2 tuomaria
yli 5 joukkuetta: vähintään 3 tuomaria

Tuomarisakko (250€/puuttuva tuomari) tulee maksaa, jos tuomareita ei ilmoiteta edellä mainitun velvoitteen mukaisesti. Tuomarit tulee ilmoittaa 23.9. mennessä osoitteeseen kilpailut(at)tampereensisu.fi

Huom! Kilpailun järjestäjä ei vastaa tuomareiden mahdollisista matka- ja majoituskuluista.

MUSIIKKI
Musiikit tulee lähettää osoitteeseen kilpailut(at)tampereensisu.fi 30.9. mennessä. Tiedostot tulee olla MP3-muodossa ja seuraavasti nimettynä: sarja_joukkue_seura_väline.

LISENSSIT

Kaikilla osallistujilla tulee olla voimassa oleva kilpailulisenssi. Ilman voimassaolevaa lisenssiä ei voi osallistua kilpailuun. Vakuutuksettoman lisenssin omaavien tulee varmistua siitä, että kilpailijalla on voimassa oleva vakuutus, joka kattaa ko. kilpailutoiminnan. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestävän seuran puolesta.

AIKATAULU
Aikataulu julkaistaan kisapalvelussa ja lähetetään seurojen yhteyshenkilölle ilmoittautumisajan päätyttyä, viimeistään kaksi viikkoa ennen kilpailua. Alustavana suunnitelmana on pitää lauantaina välinesarja 12-14v kilpa sekä vapaasarjat 10-12v, 12-14v SM, 14-16v SM ja yli 16v SM. Sunnuntaina välinesarjat 8-10v, 10-12v, 12-14v SM, 14-16v Kilpa ja yli 16v Kilpa.
Huom! Suunnitelma on alustava ja se voi muuttua.


RUOKAILU
Kilpailussa on molempina päivinä ruokailumahdollisuus. Lounaan hinta on 10€/hlö ja se sisältää lämpimän ruuan, salaatin, leivän, levitteen ja ruokajuoman. Lounaat tulee tilata kootusti joukkuettain/seuroittan osoitteesta kilpailut(at)tampereensisu.fi 30.9. mennessä. Kilpailulounas on tarkoitettu voimistelijoille, valmentajille ja max. yhdelle huoltajalle/joukkue.

KILPAILUPAIKKA
Kilpailupaikkana toimii Hervannan vapaa-aikakeskus.
Kilpailupaikalla on kahvio ja tuotemyyntiä.

Hallin edessä on pieni parkkipaikka. Lisää paikoitustilaa löytyy läheisten katujen varsista ja kauppakeskus Duon parkkihallista. Kilpailupaikalle pääsee Tampereen juna-asemalta paikallisliikenteen bussilla nro 3 ja 20, linja-autoasemalta bussilla nro 4 sekä keskustanalueelta bussilla nro 6 (http://reittiopas.tampere.fi). Lisäksi hallin välittömässä läheisyydessä on Onnibussin pysäkki.

TIEDUSTELUT

kilpailut(at)tampereensisu.fi

Tervetuloa Tampereelle!

Tampereen Sisu

Up ↑