Search

Tampereen Sisu

Joukkuevoimistelun MM-kilpailut

Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna Espanjan Cartagenassa.

Naisten sarjaan osallistuu yhteensä 39 joukkuetta 18 eri maasta. Minetit lähtee kilpailuun yhtenä ennakkosuosikkina. Kevään World Cupeissa kilpailu kärkijoukkueiden Venäjän Madonnan ja Expressian sekä kotimaisen kilpakumppanin OVO Teamin kanssa on ollut tiukkaa.
”Alkuviikon viimeistely treenit ovat menneet hyvin. Olemme hioneet ohjelman pienetkin yksityiskohdat kuntoon koreografi Antton Laineen kanssa. Lähdemme luottavaisin mielin kohti Cartagenaa.” kertoo Minettien kapteeni Ella Ratilainen.

”Pääsiäisen jälkeen Mineteillä on ollut joka viikonloppu kilpailut, joista joukkue on saanut lisää itseluottamusta ja erityisesti ohjelmaan eläytyminen on tätä kautta kehittynyt paljon.” täsmentää valmentaja Teija Kukkala.

Minetit
Minetit (kuva Anna Tanninen)

”Maailmanmestaruutta lähdemme totta kai tavoittelemaan, kun erot kärjessä ovat suhteellisen pieniä. Luotan siihen, että saamme molempina kilpailupäivinä upeat suoritukset, joka toivottavasti palkitaan kultaisilla mitaleilla.” Teija jatkaa Minettien tavoitteista.

Tampereen Sisulla on edustusta myös junioreiden sarjassa, johon osallistuu 35 joukkuetta 14 eri maasta. Tampereen Sisun ja Sport Club Vantaan yhteistyöjoukkue Minetit Elite lähtee MM-kilpailuihin hyvistä asemista. Joukkue on saavuttanut kevään Challenge Cup-kilpailuista finaalipaikat, ollen Singaporen Challenge Cup-kilpailussa lähellä mitalijoukkueita sijalla 4.
”Tulevat MM-kilpailut ovat ensimmäiset arvokilpailut kaikille joukkueemme voimistelijoille. On hienoa päästä edustamaan Suomea MM-kilpailuissa.” kertoivat Sisun voimistelijat Tilda Holappa ja Armida Muurasniemi.

MinetitElite
Minetit Elite (kuva Anna Tanninen)

MM-alkukilpailut käydään lauantaina 18.5. klo 16.20-21.45 (Suomen aikaa)
MM-finaalit sunnuntaina 19.5. klo 12-14.30 (Suomen aikaa)

Mahdollinen livestream-linkki päivitetään viikonlopun aikana Tampereen Sisun Facebook-sivulle.

 

MM-kilpailuiden yhteydessä järjestetään myös lasten sarjojen kansainvälinen Cartagena Children Trophy-kilpailu. Tampereen Sisun Team Minetit kilpailee 10-12v sarjassa, johon osallistuu 25 joukkuetta 12 eri maasta.

Team Minetit
Team Minetit (kuva Anna Tanninen)

Sisun pojilla vahva edustus PM-kisoissa

Ruotsin Halmstadissa kilpaillaan poikien alle 15- ja nuorten alle18-vuotiaiden Pohjoismaidenmestaruuksista tulevana viikonloppuna.
Sisusta Suomea edustaa nuorten joukkueessa Jouni Paavola ja Joona Reiman. Pojissa suomipaidan pukee ylleen Aaro Harju, Niila-Petri Äijänen ja Taavi Jaakola.
Nuorten valmennustiimissä on mukana Sisun Sergey Kandlin ja poikien valmennustiimissä Jonne Julin.

Minetit Special-ryhmälle useita mitaleja Naantalista!

Tampereen Sisun soveltavan voimistelun Minetit Special-ryhmän voimistelijat kilpailivat lauantaina 4.5. Naantalin Voimistelijoiden järjestämissä rytmisen voimistelun Special Olympics-kilpailuissa.
Kilpailuihin osallistui ennätykselliset 28 voimistelijaa viidestä eri seurasta. Tampereen Sisusta kilpailuihin osallistui 11 voimistelijaa.

”Viime vuodesta kehitystä on tapahtunut seurassamme sekä voimistelijoiden taidoissa että kilpailevien voimistelijoiden määrässä, kun Sisusta oli viime vuonna vastaavissa kilpailuissa neljä voimistelijaa.” kertoi ryhmän vastuuvalmentaja Mari Mieskonen.

Tampereen Sisun voimistelijat onnistuivat kilpailuissa upeasti ja toivat kotiin yhteensä 15 mitalia! ”Ryhmän voimistelijat saivat kilpailusta uusia kokemuksia, kavereita, itsevarmuutta ja mikä tärkeintä – jokainen ylitti itsensä.” Iloitsi Mari Mieskonen.

MinetitSpecial
Minetit Special Kuva: Raine Ronni

Tampereen Sisun mitalistit:
Alle 12v sarja

Level 1 pallo
Kulta Jenna Jokela
Hopea Lyyti Läykki
Pronssi Iiris Ronni

Level 1 vanne
Kulta Lyyti Läykki
Hopea Jenna Jokela

Yli 12v sarja

Level 1 pallo
Kulta Sara Ängeslevä
Pronssi Elina Salminen

Level 1 vanne
Kulta Sara Ängeslevä
Hopea Elina Salminen
Pronssi Anniina Hassinen

Level 1 nauha
Kulta Sara Ängeslevä
Pronssi Elina Salminen

Level 1 naru
Kulta Sara Ängeslevä
Hopea Elina Salminen
Pronssi Anniina Hassinen

Special Olympics-kilpailuissa kilpaillaan 7 eri levelillä (a,b,c,1,2,3 ja 4). Naantalin kilpailuissa oli osallistujia kolmella eri levelillä 1, 2 ja 4. Tampereen Sisun voimistelijat kilpailivat level 1:llä alle ja yli 12v ryhmissä.

”Mitalit ja sijoitukset eivät ole Special Olympics-kilpailuiden ajatus vaan, se että jokainen pääsee kilpailemaan omalla tasollaan ja saa mieleenpainuvia elämyksiä. Tällaiset kokemukset antavat soveltavan voimistelun voimistelijoille rohkeutta olemaan täysin omia itseään.” täsmensi Mari Mieskonen.

Minetit Pre Juniorille kultaa Easter Cupista

Viime viikonloppuna kisattiin Tanskan Grevessä joukkuevoimistelun kansainväliset Easter Cup -kilpailut. Kilpailuun osallistui joukkueita Suomesta, Tanskasta ja Färsaarilta. Minetit Pre Junior ja Minetit Kids osallistuvat ensi kertaa kansainvälisiin kilpailuihin.

Minetit Pre Junior kilpaili 12-14 vuotiaiden sarjassa, johon osallistui yhteensä 14 joukkuetta. Suomen joukkueet hallitsivat kilpailun kärkisijoja. Alkukilpailun jälkeen Tapanilan Erän Elite Pre Junior oli johdossa pistein 17.37, Minetit Pre Junior toisena vain 0,04 pistettä ensimmäisestä sijasta. Kolmannella sijalla oli Olarin Voimistelijoiden Ionit06.  Finaalissa Minetit Pre Junior paransi pisteitään roimasti. Joukkue sai suorituksestaan upeat pisteet 17,73 ja vei sarjan voiton.  Finaalipäivänä Ionit06 onnistui suorituksessaan alkukilpailua paremmin ja nousi toiselle sijalle, Elite Pre Juniorin jääden kolmanneksi.
”Minetit Pre Junior sai kilpailun ainoana joukkueena teknisen tuomaristolta 0.1 pisteen bonuksen -ja vieläpä molempina kilpailupäivinä. Finaalin korkeat pisteet ja teknisen bonus ilahdutti valmennustiimiämme.” kommentoi valmentaja Minna Karhu.

MinetitPreJunior
Minetit Pre Junior

Kotiin tuomisena Minetit Pre Juniorin ensimmäisestä kansainvälisestä kilpailusta oli siis kultaiset mitalit, upea pokaali ja paljon oppia.

Minetit Kids saavutti 10-12v sarjassa finaalipaikan ja kokonaiskilpailun kuudennen sijan. Sarjaan osallistui yhteensä 15 joukkuetta. ”Jännitys näkyi vielä Kidsien kilpailusuorituksissa ja rokotti pisteitä. Joukkueen ensimmäinen kansainvälinen kilpailumatka sujui hyvin ja tytöt odottaakin jo innolla tulevien kausien kilpailumatkoja” kertoi valmentaja Oona Meriälä.

Kilpailun lopputulokset

EasterCup
Minetit Pre Junior ja Minetit Kids

 

Sisun voimistelujaoston kevätnäytös 12.5.

Valmentaja Titta Heikkilälle vapauttava päätös

Voimisteluliiton kurinpitolautakunta on 9.4.2019 antanut vapauttavan päätöksen valmentaja Titta Heikkilälle. Päätös tehtiin riippumattomista lakimiehistä koostuvassa lautakunnassa tarkan tutkinnan jälkeen yksimielisesti, sillä minkäänlaisille seuraamuksille ei löytynyt perusteita.

Tapaus liittyy Urheilulehden marraskuisen artikkelin aiheuttamaan kohuun koskien Heikkilän valmennusmetodeja. Artikkelin väitteet perustuivat sellaisiin, pääosin anonyymisti annettuihin lausuntoihin, joiden väitetty tapahtuma-ajankohta sijoittui Titta Heikkilän edellisen työnantajan aikaiseen ja vuosien takaiseen toimintaan. Tämän kaltaista toimintaa ei ole tullut esiin Titta Heikkilän Sisun aikaisessa työsuhteessa.

Helmikuussa tekemämme kyselyn perusteella Heikkilän tämä hetkiset valmennettavat eivät koe valmennusta epäasiallisena ja 100 % vastanneista (vastausprosentti 95 %) toivoo Heikkilän jatkavan heidän valmentajanaan.

Sisu ei hyväksy keneltäkään valmentajaltaan epäasiallista käyttäytymistä ja mikäli sellaista käytöstä esiintyy, puututaan siihen kunkin tapauksen edellyttämällä tavalla. Heikkilä tapauksessa tällaista tarvetta ei ole ollut.

Body Flow – uusi aikuisten intensiivikurssi

Nyt voit ilmoittautua mukaan uudelle kurssille, joka soveltuu myös aloittelijoille: Aikuisten harrasteryhmät

Kesäleireille ilmoittautuminen on nyt auki!

Lisätiedot Sisun kesän leiritarjonnasta: Leirit 2019

Vuosikokouskutsu

VUOSIKOKOUSKUTSU                                                                                                                          8.3.2019

 

Aika: 27.3.2019 klo 18.00
Paikka: Seuran toimisto, Näsilinnankatu 22 A 31, 33210 Tampere

Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät vuosikokoukselle kuuluvat asiat:

  • esitetään johtokunnan kertomus seuran toiminnasta edelliseltä kalenterivuodelta;
  • esitetään tilinpäätös edelliseltä kalenterivuodelta ja tilintarkastajien lausunto;
  • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä;
  • valitaan seuran edustajat ja varaedustajat eri järjestöjen ja yhteisöjen kokouksiin;
  • käsitellään seuran aloitteet ja esitykset eri järjestöille ja yhteisöille;
  • päätetään seuran koollekutsumistavasta sekä
  • käsitellään kokoukselle tehdyt esitykset ja muut esille tulleet asiat.

 

 

Lämpimästi tervetuloa vuosikokoukseen,
Tampereen Sisu ry:n johtokunta 

Lisätietoja:
Christa Uuramo, puheenjohtaja: 050 3366351

Up ↑