Search

Tampereen Sisu

vuodesta 1960

Loppukauden harrasteryhmät -50%

Kiinnostaisiko sinua aloittaa uusi voimisteluharrastus tai haluaisitko kutsua kaverin mukaan nykyiseen voimisteluharrastukseesi? Nyt olisi loistava mahdollisuus tulla mukaan Tampereen Sisun mahtavaan harrastajaporukkaan. Tsekkaa ryhmävaihtoehdot ja ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta: https://tampereensisu.myclub.fi/login

 

Ilmoittautumisen jälkeen olet oikeutettu yhteen kokeilukertaan. Huomioi, että alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Alennus ei koske aikuisten 10-kerran korttia, harrastekilparyhmiä tai kilparyhmiä. Lisätietoja ja ohjeita MyClubin käyttöön voi lukea tämän linkin takaa: https://tampereensisu.fi/lasten-harjoitusajat/ 

Koronaohjeet, päivitetty 31.1.2022

Tuki päätökset

Tampereen Sisun johtokunta myöntää vuosittain harkinnan varaisesti harjoitusmaksutukea. Hakuajat ovat erikseen ilmoitettavina ajankohtina kevät- ja syyslukukausien alkaessa. Tukea voidaan myöntää yhdeksi kaudeksi kerrallaan (kevät / syksy) ja pääsääntöisesti enintään kahdeksi peräkkäiseksi kaudeksi.

Kevätkauden 2022 tuen hakuaika päättyi 20.1. ja johtokunta päätti tukien myöntämisestä kokouksessaan 24.1.
Jäsenille, joille tukea myönnettiin, ilmoitetaan henkilökohtaisesti tämän viikon aikana. Valitettavasti emme voi suuren hakemusmäärän johdosta vastata henkilökohtaisesti kaikkien hakemuksiin.
Ensisijaisesti tukea myönnetään perheille, joissa harrastuksen kulut ovat taloudellisesti haastavia. Voimistelun huippuseurana painoarvoa on lisäksi urheilullisella menestyksellä.

Ilmoitamme seuraavasta tuen hakemisajankohdasta elokuussa 2022.

Harjoitusmaksutuet 2022

Tampereen Sisun johtokunta myöntää vuosittain harkinnan varaisesti harjoitusmaksutukea. Hakuajat ovat erikseen ilmoitettavina ajankohtina kevät- ja syyslukukausien alkaessa. Tukea voidaan myöntää yhdeksi kaudeksi kerrallaan (kevät / syksy) ja pääsääntöisesti enintään kahdeksi peräkkäiseksi kaudeksi.

Ensisijaisesti tukea myönnetään perheille, joissa harrastuksen kulut ovat taloudellisesti haastavia. Kevät kauden 2022 tukea voi hakea lähettämällä avoimen hakemuksen sähköpostilla 20.1.2022 mennessä osoitteeseen anna.tanninen@tampereensisu.fi. Johtokunta päättää tuen saajista seuraavassa kokouksessaan 24.1.2022. Kaikki hakemukset käsitellään luottamuksellisesti. Tukisumma/voimistelija riippuu hakemusten määrästä.

Joulujuhlat ja seuran 60 v juhlat perutaan

Olemme päättäneet perua sunnuntaille 19.12. suunnitellut Joulujuhlat sekä seuran 60 v -juhlat nopeasti heikentyneen koronatilanteen ja kiristyvien kokoontumisrajoitusten vuoksi.
Haluamme toimia vastuullisesti terveysturvallisuus edellä ja päädyimme hoitamaan mm. tärkeät vuosittaiset voimistelijoiden muistamiset vaihtoehtoisella tavalla.

Rauhallista Joulun aikaa!

Tampereen Sisun Sampo Nousiainen oli SM-kisojen suurin mitalirohmu peräti neljällä kultamitalilla

Kuva: Anna Tanninen

Viikonloppuna miteltiin kilpa-aerobicin Suomen mestaruuksista Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksella. Nuorten 15–17 v. sarjassa järjestävän seuran Tampereen Sisun nuoret veivät lähes kaikki Suomen mestaruudet. Poikien yksilösarjassa Sampo Nousiainen voitti pistein 19,950. Tyttöjen sarjassa Anni Pulkki sijoittui 3. pistein 19,350 ja Anniina Nääppä täydensi sisulaismenestystä pistein 18,800. Perjantain alkukilpailun voittaja Sisun Lumi Vahteristo epäonnistui finaalisuorituksessaan arvokkaimmassa liikkeessään ja näin Suomen mestaruus lipesi vuoden 2020 mestarilta.

Sisun nuoret veivät kirkkaimmat mitalit myös pari-, joukkue- ja ryhmäsarjoissa. Joukkue Auli Ollila, Anniina Nääppä ja Sampo Nousiainen voitti joukkuesarjan ylivoimaisesti pistein 19,350. Ryhmäsarjassa Sisun ryhmä Ollila, Nääppä, Pulkki, Nousiainen, Vahteristo vei myös Suomen mestaruuden pistein 19,350 jättäen Turun Urheiluliiton ryhmän hopealle pistein 19,000.

Sisun viisikko kirjoitti historiaa Tampereen Sisun nimissä voittaen seuran ensimmäiset Suomen mestaruudet kilpa-aerobicissa. Kisojen kultaisimman mitalisaaliin vei puolestaan Sampo Nousiainen voittaessaan kirkkaimman mitalin kaikissa kilpasarjoissa mihin nuori lupaus osallistui: yksilöt, sekapari, joukkue ja ryhmä.

”Tavoitteena oli historiallinen lukema SM-kultaa ja sieltähän se pamahti, kaikki suoritukset olivat puhtaita ja nautimme lavalla olosta sekä koko kisaviikonlopusta. Nyt vähän lomailua ja sitten harjoittelemaan uutta kautta kohti” kokosi Sampo ajatuksiaan heti tiukan kisapäivän päätteeksi.

Seura onnittelee upeita SM-mitalisteja sekä valmennustiimiä hienosta saavutuksesta! 

Minetit saavuttivat kotiyleisön edessä seurahistoriamme ensimmäisen yleisten sarjojen maailmanmestaruuden

Kuva: Anna Tanninen

Viime viikonvaihteessa Helsingin jäähallissa käydyissä joukkuevoimistelun MM-kisoissa Minetit kruunattiin maailmanmestareiksi saavutettuaan uskomattomat pisteet 38.750. Joukkue toi näin ollen kotiin seuramme kautta aikojen ensimmäisen yleisten sarjojen maailmanmestaruuden.

Minetit voimisteli näyttävään voittoon uudistuneella kokoonpanolla ja varsin uudella, Antton Laineen käsialaa olevalla taiteellisella, Kalevala aiheisella ohjelmalla.  Naisten sarjan hopeiset ja pronssiset pystit matkasivat tällä kertaa Venäjälle – hopeaa saavutti kahden edellisen vuoden maailmanmestari Madonna pistein 38.500 ja pronssia lunasti Expressia pistein 38.350. Ero voittajajoukkue Minetteihin oli siis harvinaisen suuri.

 • Yhtenäinen joukkue ja onnistunut suoritus oli tänään mitalin takana. Upea Antton Laineen Kalevala koreografia ja kova työ palkittiin. Olemme tehneet todella paljon töitä ja saimme hyvin pidettyä keskittymisen kilpailussa. Tuntui että koko voimisteluyhteisö oli tukena, joten tunnelma hallissa oli todella hieno. Muutosten ja erilaisen kauden jälkeen maailmanmestaruus ei ollut itsestäänselvyys, mutta pitkäjänteinen työ palkittiin tänään mestaruudella, kertaa Minettien kapteeni Emmi Nikkilä sunnuntaina heti finaalin jälkeen.
 •  

Kuva: Anna Tanninen

 

Tampereelle ja seuraamme matkasi myös toinen MM-mitali, sillä Minetit Junior voimisteli itselleen junioreiden MM-hopeaa. Erityisesti finaalin pisteet kohosivat nuorten joukkueella huimiin lukemiin 19.300, tuoden kokonaispisteet 37.800. Mestaruuden vei venäjän Victoria pistein 38.500 ja pronssia lunasti OVO Junior Team pistein 37.250.

Minetit Junioreiden nuoresta joukkueesta peräti seitsemän voimistelijaa oli ensimmäistä kertaa MM-kisoissa arvokisamatolla, mikä tekee saavutuksesta erityisen merkittävän.

 • Ollaan koko joukkueen kanssa tosi tyytyväisiä meidän kisan molempiin suorituksiin, erityisesti finaaliin ja sen pisteisiin. Kokonaisuutena kotikisat oli meille tosi onnistunut ja hyvä kokemus. Jäähallissa oli koko viikonlopun ajan loistava tunnelma ja kannustus, joka antoi meille super itsevarman fiiliksen matolla suorittaessa. MM-mitali on meidän joukkueelle palkinto kovasta työstä ja sillä on meille iso merkitys! Kommentoi joukkueen kapteeni Tilda Holappa.

Onnittelut Mineteille maailmanmestaruudesta sekä Minetit Junioreille MM-hopeasta! Onnittelut ja kiitos myös valmennustiimille siitä upeasta ja pitkäjänteisestä työstä, mitä olette joukkueiden eteen tehneet.

Naisten MM-joukkueessa voimisteli: Emmi Nikkilä (kapteeni), Oona Haatanen (Illusion), Jessica HakalaIinu HäkkinenLaura Kiljunen (Illusion), Adaliina NiininenSiiri PuuskaNeea Sivil (Illusion), Meeriellen Sukari.

Nuorten MM-joukkueen voimistelijat: Tilda Holappa (kapteeni), Jenni Hyytiäinen, Katariina Järventausta, Ella Koskinen, Minttu Malinen, Serafiina Niininen, Sini Tapio ja Lilja Peurakoski.

Joukkueita valmentavat Titta Heikkilä ja Teija Kukkala, koreografina ja valmentajana toimii Antton Laine

Syyskokoustiedote 2021

Tampereen Sisu Ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin 10.11.2021. Kokous oli ensimmäinen seuran uusien sääntöjen mukainen kokous. Kokouksen päätökset:

 • vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2022
 • vahvistettiin jäsenmaksut aikuisille 20 € ja alle 15-vuotiaille 15 €
 • vahvistettiin johtokunnan ja jaostojen jäsenten palkkiot – ei palkkioita
 • päätettiin johtokuntaan valittavien määräksi puheenjohtaja sekä seitsemän muuta jäsentä sekä valittiin jäsenet
  Susanna Lumio, puheenjohtaja (2 vuotta)
  Laura Hagman (2 vuotta)
  Ilkka Kaikuvuo (2 vuotta)
  Christa Uuramo (2 vuotta)
  Matti Kosola (1 vuosi)
  Sanna Ruuhonen (1 vuosi)
  Mirja Jussila (1 vuosi)
  Timo Peltokangas (1 vuosi)

  Uuden johtokunnan toimikausi on syyskokouksesta syyskokoukseen.

 • tilintarkastajaksi valittiin KHT Mikko Lilja ja varatilintarkastajaksi tilintarkastusyhteisö Revisium Oy
 • päätettiin johtokunnan alaisuudessa toimivista jaostoista sekä annettiin johtokunnalle valtuudet jäsenten valitsemiseen

  lentopallojaosto (toiminta keskeytyneenä)
  luistelujaosto
  nuorten jaosto (toiminta keskeytyneenä)
  painonnostojaosto
  pyöräilyjaosto (toiminta keskeytyneenä)
  veteraanijaosto
  voimistelujaosto

Susanna Lumio
Puheenjohtaja
Tampereen Sisu Ry

Sisun nuoret tyhjensivät koko SM-pajatson

Telinevoimistelun Suomenmestaruudet ratkottiin viime viikonloppuna Oulussa. Miesten telinevoimistelun nuorten sarjaa hallitsi täysin suvereenisti Tampereen Sisu.

Nuorten joukkuekilpailussa Sisun joukkue voimisteli mestariksi pisteillä 222,292. Toinen oli Turun Urheiluliitto (199,493) ja kolmas Jyväskylän Voimistelijat -79 (192,994). Sisun joukkueessa voimistelivat Eetu Kujanpää, Ilari Huovinen, Akseli Kauma, Joona Reiman ja Aaro Harju.

Nuorten 6-ottelun voitti ylivoimaisesti Sisun Joona Reiman pisteillä 74,530. Toiseksi yhtä selkeästi taituroi Sisun Aaro Harju (73,231) ja Sisun historiallisen 6-ottelun kolmoisvoiton varmisti Ilari Huovinen (71,431), joka ohitti viimeisellä telineellä neljänneksi jääneen Jyvon Aleksi Vesalan yhdellä kymmenyksellä (71,331). Viidenneksi voimisteli Sisun Akseli Kauma (69,665) ja seitsemänneksi Eetu Kujanpää (67,298). Nuorten SM-kilpailuihin osallistui yhteensä 34 voimistelijaa.

Sunnuntain Telinefinaaleissa Sisun juniorit veivät kuudesta mestaruudesta neljä ja 18 tarjolla olleesta mitalista peräti 11.

Permannolla mestariksi voimisteli Voimisteluseura Helsingin Kristian Danishevski (13,066). Joona Reiman otti hopeaa (12,666).

Hevonen oli Sisun Akseli Kauman näytös. Hän voitti paraatitelineensä lähes puolen pisteen erolla toiseksi tulleeseen Aleksi Vesalaan (12,500-12,066). Kolmanneksi voimisteli Sisun Aaro Harju (11,666).

Renkailla mestaruuden nappasi Joona Reiman (12,700), hopealle voimisteli Aaro Harju (12,300) ja pronssille tuli HIFK:n Marcus Pietarinen (12,200).

Hypyssä Sisu juhli kisojen toista kolmoisvoittoaan. Mestariksi hyppäsi Joona Reiman huippupisteillä 13,999. Näillä pisteillä hän olisi voittanut myös miesten Suomenmestaruuden! Hopealle taituroi Ilari Huovinen ja pronssille Eetu Kujanpää.

Nojapuiden Suomenmestaruuden vei hieman yllättäen Sisun Akseli Kauma, jonka toinen henkilökohtainen mestaruus tuli pisteillä 12,466. Hopeaa nappasi Aleksi Koivunen Turun Urheiluliitosta (12,100) ja pronssia HIFK:n Marcus Pietarinen (11,900).

Rekillä mestaruuden vei Turun Urheiluliiton Leo Lehtinen pistein 12,833. Hopealle tuli Sisun Joona Reiman (11,966) ja pronssia voimisteli Sisun Ilari Huovinen (11,666).

Miehissä Tampereen Sisu nappasi kovatasoisissa SM-kisoissa yhden hopean ja kolme pronssia. Hopea tuli joukkuekilpailusta joukkueella Patrick Palmroth, Eeli Mikkola, Tarmo Kanerva ja Toni Ranta. Pronssimitalit tulivat Kanervalle permannolta ja Palmrothille hypystä sekä rekiltä.

Tampereen Sisun menestyksen takana on miesten telinevoimistelun pitkäjänteinen kehitystyö. Valmennustiimi Riku Koivunen, Sergey Kandlin, Jonne Julin ja Matias Härö ovat saaneet luotua seuraan toimivan voimistelijanpolun, jonka läpikäyminen tuottaa menestystä.

Naisten telinevoimistelussa Sisun Rosanna Ojala voimisteli parhaan neliottelunsa vuosiin saavuttaen hopeaa. Telinekohtaisissa finaaleissa Rosanna voitti lisäksi permannon kultaa sekä puomilta hopeaa.

Kaiken kaikkiaan Sisulaiset rohmusivat SM-kisoista peräti 23 mitalia! 

Up ↑