Search

Tampereen Sisu

SISUN TYTÖT VAASAN KEVÄTKISOISSA

Bussilastillinen Tampereen Sisun telinetyttöjä matkasi viikonloppuna Vaasan Telinetaitureiden Kevätkisoihin. Matkalta saatiin sekä oppia että menestystä.

Kisojen korkein luokka oli maajoukkuelinjan kolmasluokka. Siinä sisulaisia edusti vasta 9-vuotias Hertta-Sofia Hiekkataipale. Tällä kertaa Hertta-Sofia takelteli hieman puomilla ja nojapuilla, sijoitus 4-ottelussa viides.

Toiseksi korkein kisaluokka Vaasassa oli maajoukkuelinjan kakkosluokka. Siinä Sisun Helmi Suviola ja Susan Sadeharju onnistuivat nappaamaan neliottelun sijat 2 ja 3. Tämän lisäksi tytöt taituroivat kaksoisvoiton nojapuilla vaikeilla sarjoillaan. Lisäksi Helmi oli puomikilpailun kolmas ja Susan permannon toinen.

 

Iloisen yllätyksen Sisun tytöt toivat kilpalinjan e-luokan kisasta, jossa Ella Naskali ja Linnea Mäkiraatikka onnistuivat voimistelemaan kaksoisvoiton. Liina Viheriärannan sijoitus kuudes. Myös telinekohtaisista mittelöistä sisulaiset rohmivat mitaleita tuliaisiksi kotijoukoille. Linnea oli hyppykilpailun toinen. Nojapuiden telinekohtaisessa kisassa peräti kaksi Sisun tyttöä ylsi palkintopallille Ellan ollessa ykkönen ja Linnean kolmas. Puomikilpailussa hermonsa parhaiten hallitsi Liina Ellan säestäessä kolmossijallaan. Huikean kisan voimistellut Ella oli vielä permantokilpailussa toinen.

D-luokan nuorempien kilpailussa Jade Riekki voimisteli ennätyspisteitään sivuten kolmanneksi. Sisulaisten tasaisuudesta kertoo sijoille 4 voimistellut Moona Oikari sekä viidenneksi tullut Paula Korhonen. D-luokan vanhempien sarjassa paras tamperelainen oli Milja-Mari Irri jääden niukasti mitalikolmikon taakse neljänneksi.

C-luokan nuorempien sarjassa saatiin jälleen sisulaisten kaksoisvoitto, tällä kertaa asialla Vilma Luontila ja Katrina Heikkilä. Kärkikymmenikköön mahtuivat myös Viivi Yltiö ja Nelli Pelttari. C-luokan vanhempien sarjassa Bettina Pirttilahti oli hienosti neljäs ja Varpu Palonen yhdeksäs.

Tyttöjen kisakausi jatkuu parin viikon päästä, kun Susan Sadeharju karsii paikasta SM-kisoihin Oulussa. Peukut pystyyn, että paikka varsinaisiin kisoihin aukeaa! SM-kisaan ovat paikan jo lunastaneet Rosanna Ojala ja Helmi Tuohimäki naisten sarjaan sekä Fanni Ruuhonen tyttöjen sarjaan.

Minetit MM-kisoihin 2018 -joukkorahoituskampanja

Olemme käynnistäneet joukkorahoituskampanjan jonka tavoitteena on kerätä Minetit-joukkueille kevään 2018 budjettiin lisärahoitusta, jotta matka MM-kisoihin on mahdollista toteuttaa. Matka vaatii menestyksekkään lopputuloksen saavuttamiseksi runsasta harjoitusmäärää, koreografian hiomista ja kalliita ulkomaan kisamatkoja. Kampanja on toteutettu Mesenaatti.me -palvelussa ja vastineeksi lahjoituksista tarjoamme upeita näkyvyys- ja fanituotepaketteja – tule sinäkin mukaan!

Hopeaa World- ja Challenge Cupista!

Joukkuevoimistelun kauden toinen maailmancupin osakilpailu käytiin 13.-15.4. Itävallan Grazissa. Minetit ja Minetit Junior palasivat kilpailusta kotiin hopeamitalit kaulassa.

WorldCupII
World Cup II mitalistit

Lauantain alkukilpailussa nähtiin yhteensä 44 seniori- ja juniorijoukkuetta, jotka suorittivat ohjelmansa lomittain.
Minetit onnistui tekemään alkukilpailussa täsmällisen suorituksen, mutta venäläisjoukkueet Madonna ja Expressia kiilasivat Minettien edelle sijoille 1. ja 2. Kilpailun viimeisenä suorittanut OVO Team kiri neljänneksi. Team Japanista ei ollut tällä kertaa haastamaan kärkeä ja joukkue käytännössä putosi alkukilpailun jälkeen mitalitaistosta.

Junioreiden sarjassa Minetit Junior ei pystynyt alkukilpailussa parhaimpaansa, vaan suoritus sisälsi joitakin virheitä. Victoria hallitsi ensimmäisen Challenge Cupin tapaan alkukilpailua ja pokkasi suorituksestaan korkeat pisteet. OVO Junior Team onnistui alkukilpailussa hyvin ja joukkue jakoi alkukilpailun jälkeen Minetit Juniorin kanssa kakkossijaa. Kärkikolmikkoa haastoivat myös jaetulla neljännellä sijalla Venäjän Victoria Strela ja Bulgarian National Team.

Sunnuntain finaaleihin lähdettiin tiukasta asetelmasta taistelemaan mitaleista. Expressia keräsi finaalista samat pisteet kuin alkukilpailuistakin, kun taas muut onnistuivat kohentamaan pisteitään. Minetit suorittivat kärkijoukkueista viimeisenä ja tunnelma olikin suorituksen jälkeen jännittynyt. Suoritus oli kokonaisuutena vahvempi kuin alkukilpailun, mutta se sisälsi muutamia pieniä virheitä. Minettien pisteet nousivat kuitenkin reilusti ja näin he kiilasivat hopeamitaleille ennen Venäjän Expressiaa.

Junioreissa kulta oli jo aika selvästi karannut Venäjälle. Minetit Junior teki finaalissa paremman suorituksen kuin alkukilpailussa ja paransivat pisteitään, kun taas Victorian pisteet hieman laskivat.  Minetit Junior säilytti kilpailussa toisen sijan, kun OVO Junior Team ei pystynyt nostamaan pisteitään. Pronssin nappasi lopulta Venäjän Victoria Strela, OVO Junior Teamin ja Bulgarian National Teamin jäädessä jaetulle neljännelle sijalle.

Seniorit
1. Madonna RUS 38.500 (19.150+19.350)
2. Minetit FIN 38.050 (18.800+19.250)
3. Expressia RUS 37.800 (18.900+18.900)
4. OVO Team FIN 37.600 (18.750+18.850)
5. Team Japan 35.400 (18.000+17.400)

Juniorit
1. Victoria RUS 38.150 (19.200+18.950)
2. Minetit Junior FIN 36.950 (18.400+18.550)
3. Victoria Strela RUS 36.500 (18.200+18.300)
4. National Team BUL 36.450 (18.200+18.250)
4. OVO Junior Team FIN 36.450 (18.400+18.050)

Kilpailun kaikki tulokset täällä.

ChallengeCupII
Challenge Cup II mitalistit

Minetit ja Minetit Junior kilpailevat seuraavaksi Suomenmestaruuksista 28.-29.4. Turussa. Kansainvälinen kilpailukausi jatkuu EM-kisoilla 11.-13.5. Tallinnassa ja kausi huipentuu MM-kisoihin 8.-10.6. Budapestissä.

Voimistelujaoston kevätnäytös 30.5.

Tervetuloa seuraamaan upeita näytöksiä Pyynikin palloiluhallille 30.5. klo 18.00. Lipunmyynti ja kahvio aukeaa 17.30.

Estradilla nähdään mm. apinoita, leijonia, kobria, flamingoja, pandoja, Indiana Jones, Tarzan & Jane!

Onnistunut kisaviikonloppu takana

 Minetit ja Minetit Junior lunastivat edustuspaikat EM-kilpailuun

Joukkuevoimistelun EM-edustuspaikoista kilpailtiin sunnuntaina 8.4. Espoossa. Kilpailussa naisten sarjassa annettiin kaksi näyttöä ja juniorisarjassa oli yksi näyttö. Minetit keräsivät molemmista näytöistään 19.45 pistettä. Minetit Junior saivat yhteispisteiksi 19.10.

– Ensimmäisen World Cupin jälkeen tehdyt muutokset sujuivat Mineteiltä jo hienosti. Suoritusvarmuus on myös parantunut ja tekeminen on vahvaa ja yhdenaikaista, Titta Heikkilä toteaa.
– Ensimmäisen Challenge Cupin jälkeen koreografi Antton Laine teki toimivimuutoksia Minetit Junioreiden ohjelmaan. Lisäksi ohjelmaa työstettiin pääsiäisenä eteenpäin Kiia Kuuselan ja muiden SC Vantaan asiantuntijoiden avullavastuuvalmentaja Minna Karhu kertoo. 

EM-karsinta toimi samalla myös ensimmäisenä MM-karsintakilpailuna sekä naisten että junioreiden sarjoissa. Minetit Junior saavutti MM-karsinnasta täydet 10 pistettäMinetit on hallitsevana maailmanmestarina jo varmistanut liput kisakoneeseen. Maajoukkue kesäkuun MM-kilpailuihin julistetaan Turussa SM-kilpailussa, jossa on jaossa loput MM-karsintapisteet.  

Mitalisadetta TUL:n Tampereen piirin mestaruuskilpailuista

Tampereen Sisu voitti TUL Tampereen piirin mestaruuden neljässä eri sarjassa. Viideskin voitto olisi ollut mahdollinen, mutta 8-10-vuotiaiden Team Minetit 08 joukkue joutui perumaan osallistumisen, kun ärhäkkä flunssa-aalto pyyhkäisi joukkueen ylitse. 

Team Minetit taituroi 10-12-vuotiaiden sarjan voittoon pistein 17.984. Yli 18-vuotiaden kilpasarjassa Minetit Very Senior avasi kilpailukautensa ja saavuttivat hienot pisteet 18.000. SM-sarjoissa Minetit ja Minetit Junior kilpailivat upeilla yhdeksän ja kymmenen hengen kokoonpanoilla. Minetit onnistuivat keräämään pisteiksi 18.999 ja Minetit Junior joukkueen saldoksi 18.300. 

Viikonlopun kilpailut toimivat Minetit ja Minetit Junior joukkueilla hyvänä kenraaliharjoituksena ensi viikonlopun Itävallan, Grazissa kilpailtavia World ja Challenge Cupeja varten.  

Viikonlopun tulokset:

https://voimistelu.kisapalvelu.fi/c974_ttnv/index.web?pg=discs&disc=9

https://voimistelu.kisapalvelu.fi/c783_tapvo/index.web?pg=discs&disc=9

Kultaa kansainvälisestä Easter Cup-kilpailusta!

Team Minetit-joukkueet matkasivat pääsiäisenä Tanskaan joukkuevoimistelun kansainväliseen Easter Cup-kilpailuun, johon osallistui joukkueita Suomen lisäksi Färsaarilta, Tanskasta, Tsekeistä, Valko-Venäjältä ja Virosta. Team Minetit 08 kilpaili 8-10-vuotiaiden sarjassa ja Team Minetit 10-12-vuotiaiden sarjassa.

EasterCup
Team Minetit 08

Molemmat joukkueet voimistelivat sarjojensa voittoon!

Team Minetit 08-joukkue kilpaili ensimmäistä kertaa kansainvälisessä kilpailussa 8-10-vuotiaiden sarjassa. Uutta voimistelijoille oli myös kaksipäiväinen kilpailu, lauantaina kilpailtiin alkukilpailut ja sunnuntaina finaalit. Joukkueen kilpailusuorituksissa näkyi vielä jännitystä, mutta joukkue suoriutui kokonaisuudessan kilpailusta hyvin ja nappasikin sarjan voiton.

Team Minetit osallistui edellisvuoden tapaan Easter Cupin 10-12-vuotiaiden sarjaan. Antton Laineen haastava samurai-teemainen ohjelma onnistui joukkueelta finaalissa alkukilpailua täsmällisemmin. Kotiin palattiin kultamitalit kaulassa ja jälleen yhtä kokemusta rikkaampana.

Kilpailun lopputulokset täällä.

EasterCup-3272288414-1522773904385.jpg
Team Minetit

Menestystä rytmisen voimistelun luokkakilpailusta!

Rytmisen voimistelun 1- ja 4-luokkien luokkakilpailut järjestettiin 17.-18.3. Piikkiössä. Rytmisen voimistelun valmennusryhmistä 1-luokan kilpailuun osallistuivat Joukin ryhmässä treenaavat Anni, Ella, Hilla ja Minttu, sekä RV Kilpa 1-ryhmän Mila ja Vera. 4-luokassa kilpaili RV Kilpa 1-ryhmän voimistelija Emilia.

1-luokan kilpailuun osallistui huikeat 238 voimistelijaa, jotka suorittivat kilpailussa pakollisen vapaaohjelman. Kaikki Tampereen Sisun voimistelijat sijoittuivat hienosti 26 parhaan voimistelijan joukkoon kategoriaan I! Parhaiten suorituksessaan onnistui Minttu, joka sijoittui hienosti jaetulle kolmannelle sijalle. Anni ja Ella jakoivat sijan 8 ja Vera voimisteli sijalle 11. Hilla oli kilpailussa 18 ja oheislajinaan rytmistä voimistelua treenaava Mila 26. Onnittelut voimistelijoille ja valmentajille!

4-luokassa Emilia kilpaili vapaaohjelmalla ja kahdella välineohjelmalla, narulla ja vanteella. Emilia onnistui parhaiten vaikealla vanneohjelmallaan, jonka huippuvalmentaja Titta Heikkilä on Emilialle tehnyt. Kolmen ohjelman yhteistuloksena oli sijoitus 37/76.

Kilpailun kaikki tulokset ovat nähtävissä kisapalvelussa.

RV Luokkakisat
Tampereen Sisun voimistelijat luokkakilpailussa 17.-18.3.

Mineteille kultaa World Cupista!

Minetit
Minetit Kuva: Carita Berg

Joukkuevoimistelun kansainvälinen kilpailukausi avattiin viikonloppuna Vantaalla. Tampereen Sisun Minetit onnistui kauden ensimmäisessä World Cupin osakilpailussa loistavasti ja joukkue saavutti kultaa.

Lauantaina käydyn alkukilpailun jälkeen oli tiedossa, että kilpailu kirkkaimmasta mitalista olisi tiukkaa, sillä kärkikolmikko Minetit (pisteet 19.100) ja venäläisjoukkueet Madonna (19.000) ja Expressia (18.800) olivat vain 0,3 pisteen päässä toisistaan. Lisäksi Olarin Voimistelijoiden OVO Team (18.500) haastoi kärkeä neljänneltä sijalta. Minetit lähti finaaliin luottavaisesti, sillä alkukilpailun suorituksessa oli monia yksityiskohtia, joita joukkue pystyisi parantamaan finaalisuorituksessaan.

Finaalissa Madonna (19.300) ja Expressia (19.200) onnistuivat suorituksissaan ja molemmat joukkueet nostivat pisteitään. Ennen Minettejä suorittanut OVO Team (18.400) ei onnistunut nousemaan mitaleille. Mineteiltä vaadittiin nappisuoritusta kultamitaliin. Joukkue onnistui finaalissa suorittamaan taitotasoltaan vaikean ohjelman täsmällisesti ja finaalisuorituksen pisteet 19.350 riittivät pitämään joukkueen kiinni kilpailun voitossa.

World Cupin mitalistit:

  1. Minetit, Suomi 19.100+19.350=38.450
  2. Madonna, Venäjä 19.000+19.300=38.300
  3. Expressia, Venäjä 18.800+19.200=38.000

Minetit Junior hopealle Challenge Cupissa

Junioreiden sarjassa Tampereen Sisun ja Turun Coco Sportin yhteistyöjoukkue Minetit Junior voimisteli hopeaa.

Alkukilpailun jälkeen Venäjän Victoria (18.850) oli karussa muilta kärjen joukkueilta. Minetit Junior (18.200) piti toista sijaa, Venäjän Victoria Strela (18.000) oli kiinni pronssissa ennen Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team-joukkuetta (17.800). Minetit Junior lähti sunnuntain finaaliin kuromaan kiinni Victorian piste-eroa.

Victoria onnistui finaalissa ja saavutti korkeat pisteet (19.000). Minetit Junior pystyi parantamaan suoritustarkkuuttaan, mutta nostossa tapahtui suuri virhe. Minetit Junior ja Victoria Strela voimistelivat finaalissa samat pisteet (18.500). OVO Junior Team (18.250) paransi pisteitään alkukilpailun jälkeen, mutta kiri ei riittänyt mitaleille. Minetit Junior pystyi pitämän Victoria Strelan takanaan yhteispisteissä ja sai kaulaan hopeiset mitalit.

Challenge Cupin mitalistit:

  1. Victoria, Venäjä 18.850+19.000=37.850
  2. Minetit Junior, Suomi 18.200+18.500=36.700
  3. Victoria Strela, Venäjä 18.00+18.500=36.500

Kilpailun kaikki tulokset täällä

Minetit Junior
Minetit Junior Kuva: Carita Berg

Sisun kevätkisat

Up ↑