Kuva: Anna Tanninen

Viime viikonvaihteessa Helsingin jäähallissa käydyissä joukkuevoimistelun MM-kisoissa Minetit kruunattiin maailmanmestareiksi saavutettuaan uskomattomat pisteet 38.750. Joukkue toi näin ollen kotiin seuramme kautta aikojen ensimmäisen yleisten sarjojen maailmanmestaruuden.

Minetit voimisteli näyttävään voittoon uudistuneella kokoonpanolla ja varsin uudella, Antton Laineen käsialaa olevalla taiteellisella, Kalevala aiheisella ohjelmalla.  Naisten sarjan hopeiset ja pronssiset pystit matkasivat tällä kertaa Venäjälle – hopeaa saavutti kahden edellisen vuoden maailmanmestari Madonna pistein 38.500 ja pronssia lunasti Expressia pistein 38.350. Ero voittajajoukkue Minetteihin oli siis harvinaisen suuri.

  • Yhtenäinen joukkue ja onnistunut suoritus oli tänään mitalin takana. Upea Antton Laineen Kalevala koreografia ja kova työ palkittiin. Olemme tehneet todella paljon töitä ja saimme hyvin pidettyä keskittymisen kilpailussa. Tuntui että koko voimisteluyhteisö oli tukena, joten tunnelma hallissa oli todella hieno. Muutosten ja erilaisen kauden jälkeen maailmanmestaruus ei ollut itsestäänselvyys, mutta pitkäjänteinen työ palkittiin tänään mestaruudella, kertaa Minettien kapteeni Emmi Nikkilä sunnuntaina heti finaalin jälkeen.
  •  

Kuva: Anna Tanninen

 

Tampereelle ja seuraamme matkasi myös toinen MM-mitali, sillä Minetit Junior voimisteli itselleen junioreiden MM-hopeaa. Erityisesti finaalin pisteet kohosivat nuorten joukkueella huimiin lukemiin 19.300, tuoden kokonaispisteet 37.800. Mestaruuden vei venäjän Victoria pistein 38.500 ja pronssia lunasti OVO Junior Team pistein 37.250.

Minetit Junioreiden nuoresta joukkueesta peräti seitsemän voimistelijaa oli ensimmäistä kertaa MM-kisoissa arvokisamatolla, mikä tekee saavutuksesta erityisen merkittävän.

  • Ollaan koko joukkueen kanssa tosi tyytyväisiä meidän kisan molempiin suorituksiin, erityisesti finaaliin ja sen pisteisiin. Kokonaisuutena kotikisat oli meille tosi onnistunut ja hyvä kokemus. Jäähallissa oli koko viikonlopun ajan loistava tunnelma ja kannustus, joka antoi meille super itsevarman fiiliksen matolla suorittaessa. MM-mitali on meidän joukkueelle palkinto kovasta työstä ja sillä on meille iso merkitys! Kommentoi joukkueen kapteeni Tilda Holappa.

Onnittelut Mineteille maailmanmestaruudesta sekä Minetit Junioreille MM-hopeasta! Onnittelut ja kiitos myös valmennustiimille siitä upeasta ja pitkäjänteisestä työstä, mitä olette joukkueiden eteen tehneet.

Naisten MM-joukkueessa voimisteli: Emmi Nikkilä (kapteeni), Oona Haatanen (Illusion), Jessica HakalaIinu HäkkinenLaura Kiljunen (Illusion), Adaliina NiininenSiiri PuuskaNeea Sivil (Illusion), Meeriellen Sukari.

Nuorten MM-joukkueen voimistelijat: Tilda Holappa (kapteeni), Jenni Hyytiäinen, Katariina Järventausta, Ella Koskinen, Minttu Malinen, Serafiina Niininen, Sini Tapio ja Lilja Peurakoski.

Joukkueita valmentavat Titta Heikkilä ja Teija Kukkala, koreografina ja valmentajana toimii Antton Laine