Bussilastillinen Tampereen Sisun telinetyttöjä matkasi viikonloppuna Vaasan Telinetaitureiden Kevätkisoihin. Matkalta saatiin sekä oppia että menestystä.

Kisojen korkein luokka oli maajoukkuelinjan kolmasluokka. Siinä sisulaisia edusti vasta 9-vuotias Hertta-Sofia Hiekkataipale. Tällä kertaa Hertta-Sofia takelteli hieman puomilla ja nojapuilla, sijoitus 4-ottelussa viides.

Toiseksi korkein kisaluokka Vaasassa oli maajoukkuelinjan kakkosluokka. Siinä Sisun Helmi Suviola ja Susan Sadeharju onnistuivat nappaamaan neliottelun sijat 2 ja 3. Tämän lisäksi tytöt taituroivat kaksoisvoiton nojapuilla vaikeilla sarjoillaan. Lisäksi Helmi oli puomikilpailun kolmas ja Susan permannon toinen.

 

Iloisen yllätyksen Sisun tytöt toivat kilpalinjan e-luokan kisasta, jossa Ella Naskali ja Linnea Mäkiraatikka onnistuivat voimistelemaan kaksoisvoiton. Liina Viheriärannan sijoitus kuudes. Myös telinekohtaisista mittelöistä sisulaiset rohmivat mitaleita tuliaisiksi kotijoukoille. Linnea oli hyppykilpailun toinen. Nojapuiden telinekohtaisessa kisassa peräti kaksi Sisun tyttöä ylsi palkintopallille Ellan ollessa ykkönen ja Linnean kolmas. Puomikilpailussa hermonsa parhaiten hallitsi Liina Ellan säestäessä kolmossijallaan. Huikean kisan voimistellut Ella oli vielä permantokilpailussa toinen.

D-luokan nuorempien kilpailussa Jade Riekki voimisteli ennätyspisteitään sivuten kolmanneksi. Sisulaisten tasaisuudesta kertoo sijoille 4 voimistellut Moona Oikari sekä viidenneksi tullut Paula Korhonen. D-luokan vanhempien sarjassa paras tamperelainen oli Milja-Mari Irri jääden niukasti mitalikolmikon taakse neljänneksi.

C-luokan nuorempien sarjassa saatiin jälleen sisulaisten kaksoisvoitto, tällä kertaa asialla Vilma Luontila ja Katrina Heikkilä. Kärkikymmenikköön mahtuivat myös Viivi Yltiö ja Nelli Pelttari. C-luokan vanhempien sarjassa Bettina Pirttilahti oli hienosti neljäs ja Varpu Palonen yhdeksäs.

Tyttöjen kisakausi jatkuu parin viikon päästä, kun Susan Sadeharju karsii paikasta SM-kisoihin Oulussa. Peukut pystyyn, että paikka varsinaisiin kisoihin aukeaa! SM-kisaan ovat paikan jo lunastaneet Rosanna Ojala ja Helmi Tuohimäki naisten sarjaan sekä Fanni Ruuhonen tyttöjen sarjaan.