JunnuGymin 8/ 8 osakilpailu Ikurin liikuntahallissa

Telinevoimistelun poikien ja nuorten kotimainen kilpailukausi huipentui yli 200 voimistelijan JunnuGym- finaaliin ja päätösosakilpailuun Ikurissa lauantaina.

5-luokan vanhemmissa päädyttiin samaan tulokseen kuin aiemminkin, eli korkeimmalle korokkeelle nousi tuttu nimi: Tarmo kanerva Tampereen Sisu pisteillä 74,00. Toinen oli Espoon Isak Wargh pisteillä 71,45. Kolmanneksi voimisteli Sisun Eeli Mikkola pisteillä 71,3. Sisun Jouni Paavola teki ehjän 6-ottelun nousten hienosti neljänneksi pisteillä 68,7.

5-luokan nuoremmissa käytiin hieno kilpailu Sisun Joona Reimanin ja Espoon Telinetaitureiden Robin Ablouhin välillä. Tällä kertaa Joona veti pidemmän korren ja voimisteli voittoon pisteillä 65,15. Robinin pisteet olivat 64,2. Kolmanneksi voimisteli Sisun huimasti kehittynyt Aaro Harju pisteillä 64,1.

4-luokan eliittisarjassa voittoon taiteili Jyväskylän Voimistelijoiden Aleksi Vesala pisteillä 70,75. Sisun kvintetti Toni Ranta (64,45), Nuutti Juntunen (63,1), Aake Salonen (59,95) ja Akseli Kauma (59,05) valloittivat samassa järjestyksessä seuraavat sijat.

4-luokan kilpasarjassa paras sisulainen oli Atte Okkolin sijoittuen kisassa toiseksi pisteillä 62,7 Kalle Korpela oli neljäs pisteillä 57,4.

3-luokkaa hallitsivat tuttu sisulaiskaksikko: Taavi Jaakolan kaulaan ripustettiin kultamitali pistein 73,425 ja hopeinen mitali löysi tiensä Anssi Korhosen palkintokaappiin pisteillä 72,35.

2-luokassa sisun värejä parhaiten puolusti Hugo Hämäläinen (67,15) kahdeksannella sijallaan.

1-luokassa kaksoisvoitto lipsahti tällä kertaa Jyväskylän Voimistelijoille, kun voittajaksi julistettiin Oiva Kontro (43,25) ja kakkoseksi Ilmari Kemppainen (43,05). Sisun Tatu Jaakola otti pronssia pisteillä 43,00 ja Velipoika Topi voimistleli 4. sijan pistein 42,7.

Tampereen Sisu häkellyttävän ylivoimainen vuoden 2017 JunnuGym -mestari! 

Seitsemän eri kilpailuluokkaa. Luokan voitosta 10 pistettä, kakkossijasta yhdeksän…10. Sijasta vielä 1 piste seuralle. Vuoden aikana kahdeksan osakilpailua: Näin kerätään seurakohtaisia pisteitä poikien ja nuorten telinevoimistelun SM-sarjassa eli tuttavallisemmin JunnuGym -sarjassa.

Tämän vuoden mestari keräsi vuoden aikana kasaan 1092 pistettä. Voittajaseuran ylivoimaa kuvastaa hyvin se, että kakkoseksi ja kolmoseksi sijoittuneet seurat saivat yhteensä kasaan 900,5 pistettä!

Ja mestariseuran nimi on Tampereen miestelinevoimistelun ylpeys: Tampereen Sisu! Mestaruus oli Sisulle JunnuGymissä jo neljäs peräkkäinen. Toiseksi voimisteli Jyväskylän Voimistelijat ja kolmanneksi Espoon Telinetaiturit.

5-luokan vanhemmissa eli nuorten sarjassa kokonaiskilpailun voiton vei upeasti koko vuoden voimistellut Sisun Jouni Paavola. Kansainvälisiä kilpailuja JunnuGymin sijaan kiertäneet Tarmo kanerva ja Eeli Mikkola sijoittuivat sijoille 3. ja 5.

5-luokan nuoremmissa eli poikien sarjassa tänä vuonna hopeaa nappasi Sisun Joona Reiman ja pronssian Sisun Imran Mamin.

4-luokan eliitti -sarjassa Sisun Juuso Pelttari voimisteli kokonaiskilpailusarjan pronssille.

4-luokan kilpasarjassa Sisun Ilari Huovinen oli hienosti kolmas.

3-luokassa Sisun tehokaksikko Taavi Jaakola ja Anssi Korhonen nappasivat kaksoisvoiton.

2-luokassa parhaana sisulaisena vuoden koitoksesta selviytyi Aarne Pulkkinen ollen sijalla 8.

1-luokassa Kokonaiskilpailun mestaruuden voitti Taavin pikkuveli Topi Jaakola, jonka kaksoisveli Tatu pokkasi pronssimitalin.

Sisun mestaruuksien taustalla on pitkäjänteinen kehitystyö. ”Nyt meillä alkaa olemaan kilparyhmiä tasaisesti aikuisista viisivuotiaisiin. Pyramidi alkaa olemaan valmis. Lisäksi harjoittelun määrä ja laatu ovat kasvaneet ja poikien kanssa työskentelee intohimoisia ammattivalmentajia, jotka paitsi tuntevat lajin, myös osaavat opettaa sitä.” pohti Sisun Valmennuspäällikkö Riku Koivunen menestymisen taustoja.