Perinteiset Suomen Voimistelupäivät saivat Jyväskylässä huikean yli 3000 voimistelijan osallistujajoukon. Näistä lähes tuhat oli telinevoimistelijoita, mukana tietysti iso joukko Tampereen Sisun edustajia. Tälläkin kertaa sisumenestys oli taattua. Lukuisat neljännet sijat eri sarjoissa jättivät nälkää myös seuraavan kisakauden harjoitteluun.

Naisten puolella tasokkain kilpailu käytiin tyttöjen EYOF-katsastuksessa, jossa oli viimeinen tilaisuus antaa näyttöjä Unkarissa heinäkuussa pidettäviin Nuorten Olympiafestivaaleihin. Sisun Helmi Tuohimäki aloitti kisan nojapuilta onnistuen vihdoin vaikeassa sarjassaan, mutta seurakaveri Fanni Ruuhonen ei onnistunut riskinotossaan, vaan sarja katkesi heti alkumetreillä. Myös puomilla Helmi taituroi sarjansa läpi ilman isompia virheitä. Permannolla sisulaiset näyttivät taitonsa tehden kisan kaksi parasta permantosarjaa. Fannin sarjan vaikeuspisteet olivat suomalaisittain huippukorkeat 4.1 sisältäen mm. onnistuneet kaksoisvoltin taittaen ja kaksoiskierteen taaksevoltissa. Hypyssä tuli Helmin ainoa epäonnistuminen helpon taittotsukaharan päätyessä istumiseen. Lopputuloksissa Helmi Tuohimäen sijoitus 4-ottelussa toinen ja Fanni Ruuhosen 10. Helmin näytöt Unkarin kisoihin ovat yhtä telinettä (hyppy) lukuunottamatta sangen kelvolliset. Valintatyöryhmä tekee päätöksen joukkueen kokoonpanosta kesäkuun aikana.

Muissa luokissa sisulaiset saivat myöskin menestystä, joista erityisesti valmennustiimiä ilahdutti D-luokan nuoremmissa käyty kamppailu, joka päättyi Sisun kaksoisvoittoon. Hertta-Sofia Hiekkataipale oli ykkönen ja Serafiina Niininen kakkonen peräti 66 osallistujan joukossa. Hertta-Sofian vahvuutena ovat puhdas ja varma perusvoimistelu sekä lennokkaat voltit. Sisulaisten mitalisaldoa kasvatti myös Essi Vänttinen saaden maajoukkuelinjan 4-luokassa hopeaa hypystä.

10 parhaan joukossa omissa luokissaan olivat sisulaisista Katrina Heikkilä B-luokan nuoremmissa neljäs, Jade Riekki C-luokan nuoremmissa niinikään neljäs, Paula Korhonen saman sarjan 8, Mila Ketonen ja Sara Nikander C-luokan vanhemmissa jaetulla 9. sijalla, D-luokan nuoremmissa Linnea Mäkiraatikka 9. sekä Essi Vänttinen maajoukkuelinjan 4-luokan neliottelussa kuudes. Näin on tyttöjen puolen kisakausi saatu pakettiin ja ahkera kesäharjoittelu kohti uusia kisaluokkia voi alkaa!

 

JunnuGym saavutti puolivälin krouvin Jyväskylässä

Poikien kevään kilpailukausi saatiin päätökseen viime viikonloppuna, kun Jyväskylässä voimisteltiin jokavuotisilla Voimistelupäivillä. Kilpailu oli samalla JunnuGymin 4/8 osakilpailu.

Poikien 1. luokassa Sisun taskuraketit Topi ja Tatu Jaakola tekivät jälleen varmaa työtä. 70 kilpailijan joukossa Topi voimisteli hopealle ja Tatu 4. sijalle. Lisäksi Sisun JunnuGym- pisteitä kasvatti Anttu-Tapio Äijänen 10. sijallaan. Joukkuekisassa Sisun pojat nappasivat hopeaa heti Jyväskylän Voimistelijoiden jälkeen.

2-luokassa sisun pojat eivät tällä kertaa JunnuGymin pisteille yltäneet. Joukkuekisassa tuli 4. sija.

3-luokassa kärki oli tutun punainen, kun voiton vei Niila-Petteri Äijänen ja toiseksi voimisteli Anssi Korhonen. Lisäksi Aake Salonen nappasi 6 JunnuGym-pistettä viidennellä sijallaan. Luonnollisesti Sisu voitti myös 3.luokan joukkuekisan.

4-luokan kilpasarjassa Ilari Huovinen otti hopeaa ja Eetu Kujanpää pronssia.

4-luokan eliitissä puolestaan Aaro Harjun kaulaan pujotettiin hopeinen mitali. Samassa sarjassa sisulaiset kahmivat JunnuGym-pisteitä urakalla: Juuso Pelttari oli 4., Eemeli Kakko 5., Nuutti Juntunen 6., Akseli Kauma 8. ja Toni Ranta 9.

4-luokkien yhteisessä joukkuekisassa Sisu oli ylivoimainen ykkönen voitettuaan kakkoseksi tulleen Jyväskylän Voimistelijat 21,35 pisteen erolla!

5-luokan nuoremmissa voittoon voimisteli Sisun Joona Reiman, neljänneksi Tomas Kaartinen, viidenneksi Oula-Pekka Äijänen ja kuudenneksi Imran Mamin.

5-luokan vanhemmissa  hyvään kevätvireeseen päässyt Jouni Paavola oli kolmas.

5-luokan yhteisessä joukkuekisassa Sisu otti pronssia.

Kun tämän vuoden JunnuGym on nyt puolessa välissä, niin Sisu on karannut muilta seuroilta jo liian kauas. Hyvin todennäköistä onkin, että tamperelaiset juhlivat marraskuussa jo neljättä peräkkäistä JunnuGym-mestaruuttaan. Siihen saavutukseen ei yksikään seura ole koskaan yltänyt.

Lisäksi Voimistelupäivillä valittiin joukkue Euroopan nuorten Olympiafestivaaleille. Joukkueen muodostavat Espoon Robert Kirmes ja Sisun kaksikko Eeli Mikkola ja Tarmo Kanerva. EYOF kilpaillaan 22.-30.7. Unkarin Györissä.