img-20161106-wa0001
Ylhäältä vasemmalta Joona Reiman, Juuso Pelttari, Akseli Karsikas Alhaalta vasemmalta Patrick Palmroth, Eeli Mikkola, Tarmo Kanerva

Pohjoismaiden suurin seurajoukkuekilpailu Mälar cup järjestettiin 5.-6.11. Tukholman Brommassa. Tampereen Sisu lähti taistelemaan mitaleista peräti kolmen joukkueen voimin. Valitettavasti kisaan osallistui vain kaksi joukkuetta Tomas Kaartisen ja Jouni Paavolan sairastumisten myötä.

Joukkuekilpailussa oli mukana 16 joukkuetta Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Sveitsistä. Tämän vuoden Mälar Cup -pokaali matkasi miesten ykkösjoukkueella mukana olleelle Espoon Telinetaitureille pisteillä 232,147. Hopeaa nappasi Ruotsin Hammarbygymnasterna pisteillä 231,148. Ja pronssia hienosti nuorten joukkueella voimistellut Tampereen Sisu pistein 226,280. Neljäs oli viimevuoden voittaja, David Rumbutiksen tähdittämä Brommagymnasterna pisteillä 223,264.

Tampereen Sisun nuori kakkosjoukkue teki myös loistavaa työtä ja oli isojen poikien joukossa upeasti sijalla 10. pistein 201,831.

Sisun ykkösjoukkueessa voimistelivat Patrick Palmroth, Lasse Woivalin, Eeli Mikkola, Tarmo Kanerva sekä Oulun Pyrinnöstä lainassa ollut Akseli Karsikas.

Sisun kakkosjoukkue koostui tulevaisuuden tähdistä: Joona Reiman, Aaro Korpi, Markus Karumo, Oula-Pekka Äijänen, Juuso Pelttari ja Oulun Pyrinnön vahvistus Niilo Kallio.

Joukkuekisan yhteydessä kilpailtiin myös 6-otteluissa. Nuorten sarjassa viimeistä kertaa ennen aikuisiin siirtymistään voimistellut Sisun Patrick Palmroth realisoi potentiaalinsa uusiksi ennätyspisteikseen 78,532. Tämä riitti hopealle David Rumbutiksen tehdessä pisteitä peräti 80,416. Kolmanneksi voimisteli Sisun Tarmo Kanerva pistein 73,132. Eeli Mikkola jatkoi syksyn lupaavia otteitaan voimistelemalla kuudenneksi ja ylitti jälleen 70 pisteen rajan pisteillä 70,499. Niilo Kallio oli kahdeksas ja Lasse Woivalin yhdeksäs.

14-15 -vuotiaiden sarjassa Akseli Karsikas voimisteli hopeaa pisteillä 69,25 ja Rekin väliin jättänyt Sisun Markus Karumo oli kahdeksas pisteillä 54,566.

13-vuotiaiden ja sitä nuorempien sarjassa paras suomalainen oli Sisun Joona Reiman, joka taiteili hienosti viidenneksi pisteillä 67,6.

13. oli kisojen nuorin osanottaja 10-vuotias Sisun Juuso Pelttari pisteillä 55,366 (vain 5 telinettä tehneenä!) 15. oli hieman epäonnistunut Sisun Aaro Korpi pisteillä 54,099 (5 telinettä) ja 18. Sisun Oula-Pekka Äijänen pisteillä 44,716 (5 telinettä).

Sunnuntaina mitalisadetta telinefinaaleista

Telinefinaaleihin selvisi kussakin sarjassa 4 parasta voimistelijaa per teline. Nuorimpien poikien sarjassa permannolla Juuso Pelttari järjesti jymypaukun voimistellen lähes virheettömän sarjan, joka sisälsi mm. kaksikierteisen voltin taaksepäin ja kokokierteisen voltin eteenpäin.

Samassa sarjassa Joona Reiman palkittiin kolmella pronssimitalilla, jotka tulivat permannolta, renkailta ja rekiltä. Hypyssä Joona koki arvostelulajin nurjan puolen, kun hänen Kasamatsunsa tuli alas polvilleen ja tuomarit tulkitsivat hypyn kyseenalaisesti tunnistamattomaksi ja antoivat siitä pyöreän nollan.

14-15-vuotiaissa Akseli Karsikas voimisteli kultaa renkailta, hopeaa rekiltä ja nojapuilta sekä hypystä pronssia.

Nuorten sarjassa permannolla Tarmo Kanerva ja Patrick Palmroth näyttivät David Rumbutikselle kaapin paikan ottaen upean kaksoisvoiton: Tarmo 14,15 ja Patu 14,1.

Patrick voimisteli lisäksi pronssia hevosella ja rekillä sekä hopeaa renkailla, hypyssä ja nojapuilla saaden näin ollen mitalin kaikista finaaleista.

Tarmo Kanerva oli permannon mestaruuden lisäksi pronssilla hypyssä.

Eeli Mikkola nappasi pronssia nojapuilta ja hopeaa rekiltä erittäin siistillä sarjallaan.

Sisulaiset saalistivat länsinaapurin reissultaan siis peräti 22 mitalia. Tämä todistaa seuramme vahvan juniorityön ja valmennustiimin yhteisen valmennuslinjan menevän oikeaan suuntaan. Menestys ei kuitenkaan suo mahdollisuutta jäädä lepäämään laakereillaan, vaan jatkaa kovaa työntekoa, sillä seuraava rappunen avaa ovia menestykseen jo koko Euroopan tasolla.