Nuorten telinevoimistelun seurajoukkueiden SM-sarjan eli tuttavallisemmin JunnuGymin tämän vuoden kuudes (6/8) osakilpailu järjestettiin Halloween -lauantaina Tampereella Ikurinturbiinin naapurissa Sisun kotiluolassa. Yhteensä Ikurihallissa voimia ja taitoja miteltiin yhteensä 175 voimistelijan volyymilla!

Tuloksena oli vastustajille kauhumainen vastaanotto, sillä sisulaiset repivät kasaan tämän vuoden yhden osakilpailun ennätyspisteet, peräti 123 JG-pistettä!

Ykkösluokassa voiton vei STVK:n Vincent Vesanto. Kaksi muuta palkintopallisijaa jäi puolestaan Sisulle: Masi Huttunen voimisteli tutun tyylikkäästi hopealle ja huikean kehitysaskeleen kesästä ottanut Marko Mero tyylitteli pronssille. Lisäksi ykkösluokassa JunnuGym -pisteitä Sisulle keräsi upeasti ”Hervannanhurja” Tatu Jaakola viidennellä sijallaan.

Sisun pojat olivat ykkösluokan joukkuekisassa toisia Turun Urheiluliiton jälkeen, häviten kullan makutuomiolta haiskahtavan 0,35 pisteen erolla.

Kakkosluokassa voiton nappasi tällä kertaa Jyväskylän voimistelijoiden Joona Huhtala 0,05 pisteen erolla Sisun Taavi Jaakolaan. Nämä pojat ovat molemmat superlahjakkuuksia ja taistelevat tasapäisesti 2-luokan JunnuGym-mestaruudesta.

Sisulaiset voimistelivat 2-luokassa muutenkin loistavasti: ”Pirkkalan taskuraketti” Niila-Petteri Äijänen oli neljäs ja ikiliikkuja Anssi Korhonen upeasti kahdeksas.

Kakkosluokan joukkuekilpailu oli selkeää Sisun hallintaa, nimittäin joukkuekulta irtosi 5,5 pisteen erolla Turun Urheiluliittoon.

3-luokassa käydään tällä hetkellä ehkä tasaisinta ja kovatasoisinta kisaa JunnuGymin voitosta. Tällä kertaa voiton nappasi Jyväskylän Voimistelijoiden Otto Kontro. Hopean jakoivat kaksi sisulaista: Aarot Korpi ja Harju. Korven mitali olikin odotettu, mutta Harjun nousu mitalipallille pienoinen yllätys, tosin harjoitusten perusteella jopa hartaasti toivottu. Muut sisulaiset JunnuGym -pisteiden kerääjät olivat seitsemänneksi voimistellut Juuso Pelttari, yhdeksänneksi sijoittunut Nuutti Juntunen ja kymmenenneksi taiteillut Eemeli ”The Bull” Kakko. 3-luokan hurjaa tasoa kuvastaa hyvin se, että kaksi vuotta takaperin Nuutin ja Eemelin 6-ottelun pisteillä kolmosluokka olisi voitettu ylivoimaisesti.

Kolmannen luokan joukkuekilpailussa Sisu oli niin ikään ylivoimainen ennen Jyväskylän Voimistelijoita ja Oulun Pyrintöä.

Nelosluokan kilpasarjassa kapelimestarin tahtipuikkoa heilutti tuttuun tapaan Sisun Joona Reiman ja orkesteria säesti hopean arvoisesti seurakaveri Tomas Kaartinen. Lisäksi Sisusta kymppisakista löytyvät neljänneksi sijoittunut Imran Mamin, kuudenneksi voimistellut Oula-Pekka Äijänen ja Kalifornian matkalta selkävaivaisena palannut Markus Karumo.

Jaa mikä seura voitti nelosluokan joukkuekilpailun? 50 pisteen erolla seuraavaan Tampereen Sisu.

Viidennen luokan kilpailussa saatiin jännittää Helsingin Elias Kosken ja Sisun Patrick Palmrothin kohtaamista. Patu oli viikko takaperin Suomen miesten maajoukkuedebyytissään Pohjois-Euroopan mestaruuskisoissa paras suomalainen, mutta joutui nyt kotiluolassaan antautumaan Elias Koskelle, joka hätyytteli jopa 80-pisteen haamurajaa voimistellen 6-ottelussa pisteet 78,3. Patrickin pisteet jäivät 75 pisteen tuntumaan hänen epäonnistuessa hieman nojapuilla ja rekillä sekä hypyssä. Patrickin hyppy oli alastulon istumisesta huolimatta päivän kovatasoisin suoritus, nimittäin hän teki ensimmäisen kerran kilpailuissa Kasamatsun 1½-kierteellä, jonka lähtöpisteet ovat maailmanluokkaa eli 5,6.

Viidennen luokan kisassa kolmanneksi voimisteli huippukisalla ja uusilla 6-ottelun ennätyspisteillään 72,95 Eeli Mikkola. Ja mikä parasta, Eeli pystyy vielä parantamaan syksyn aikana tulostaan, kun vain kohdalle sattuu ”pöljä päivä”. Vitosluokan neljänneksi voimisteli nuorten hallitseva Suomenmestari Tarmo Kanerva ja kymmenes oli alavireisesti voimistellut Jouni Paavola.

5-luokan joukkuekisassa Tampereen Sisu voitti toiseksi tullutta Espoon Telinetaitureita 9,45 pistettä. Sisun poikien pisteet 220,45 on kansainvälisesti kova tulos seurajoukkueelta ja ensi viikonlopun Mälar Cupissa Sisun 1. joukkue voi hyvinkin horjuttaa Brommagymnasternan, Hammarbyn, Oslo Turnin ja Espoon Telinetaitureiden valta-asemaa Pohjoismaiden ykkösseuroina.

JunnuGym jatkuu puolestaan viikon päästä Turun osakilpailulla ja Tampereen Sisun kolmatta perättäistä JG-mestaruutta juhlitaan Isänpäivänä järjestettävän Finaalikisan jälkeen Helsingissä 13.11.

Sisun valmennustiimi: Joni ja Riku Koivunen, Jarkko Harju, Sergei Kandlin, Jonne Julin, Janne Simola ja Matias Härö ovat luoneet Tampereelle sellaisen nuorten poikien voimistelutallin, että sen valta-asemaa on lähivuosina vaikea horjuttaa.