Roope on ollut yksi Tampereen Sisun pitkäaikaisimmista harrasteohjaajista. Kevään 2023 jälkeen hänen matkansa suuntaa kohti oman alan töitä, joten meidän on tullut aika osoittaa hänelle iso kiitos kuluneista vuosista ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää jatkoon. Tässä artikkelissa Roope kertoo kokemuksistaan työskentelystä Tampereen Sisulla. 

”Hei, olen Roope Korkee. Aloitin Tampereen Sisulla apulaisvalmentajana 2015 syksyllä. Olin siitä aiemmin harrastanut telinevoimistelua kilpatasolla, mutta kilpailulle ei olisi jäänyt enää tarpeeksi aikaa aloittamisen vuoksi. Siirryin voimistelijasta ohjaajaksi, sillä en halunnut jättää voimistelua pois kokonaan.

Aloittamisesta saakka olen jatkanut työskentelyä valmentajana, saanut ohjaamiseen liittyviä koulutuksia, hyviä kokemuksia, ylläpidettyä voimisteluaikaisia taitojani sekä jaettua osaamistani ohjaamilleni voimistelijoille.

Urani aikana olen saanut koulutuksia ohjaamiseen sekä lajeihin, kuten telinevoimisteluun sekä parkouriin. Koulutuksien järjestäjänä ovat toimineet Tampereen Sisu, Suomen Voimisteluliitto, Olympiakomitea sekä Suomen Parkour.

Ajan kuluessa olen saanut vastuulleni omia ryhmiä ohjattavaksi. Näitä on pääosin ollut voimistelun harrasteryhmiä, kuten trampoliinivoimistelun sekä telinevoimistelun eri taitotasot. Muitakin ryhmiä on tullut tuurauksien myötä ohjattua, joilla on saanut myös laajennettua omaa osaamista. Olen ohjannut ryhmiä kaiken ikäisille, taaperoista aikuisiin saakka.

Tämä valmennustyö on sopinut erittäin hyvin opintojeni oheen ja on ollut hyvä pikkulisätienesti siinä sivussa. Vaikkei pienillä tuntimäärillä tienaakaan suuresti, niin opiskelijana menot eivät muutenkaan ole merkittäviä, niin saa tienattuakin hieman samalla.

Tämä työpaikka on osoittautunut erittäin hyväksi opintojen oheen sekä saada lisäksi työkokemusta. Parasta tässä on ollut se, ettei alan osaamista tai koulutusta tarvitse. Riittää vain mielenkiinto voimistelua kohtaan, niin pääsee jo pitkälle. Oppi tulee työskentelyn kautta sekä tarjotuista koulutuksista. Omassa tapauksessani opiskelemani ala poikkeaa täysin liikunta-alasta, mutta sen puolesta olen saanut siirrettyä ajatukset pois opiskelusta voimisteluun töiden ajaksi. Omasta kokemuksestani voin suositella lämpimästi tätä työtä juuri niille opiskelijoille, joilla löytyy innostusta tehdä töitä liikunnan parissa kokemuksesta riippumatta.

Joudun kuitenkin jatkamaan elämässäni eteenpäin ja jättämään haikeana nämä hommat. Suurkiitos Tampereen Sisulle tästä 8 vuoden työurasta, jonka olen saanut kokea!”

 

Uudet ja innokkaat ohjaajat ovat Tampereen Sisulle erittäin tervetulleita. Omasta liikunta- tai voimistelutaustasta on hyötyä, mutta se ei ole välttämätöntä. Oma asenne ja motivaatio ovat tehtävässä avainasioita. Jos olet kiinnostunut ohjaamisesta, niin ota rohkeasti yhteyttä harrasteliikunta@tampereensisu.fi.