Itävallan Linzissä voimisteltiin viime lauantaina erittäin kova nuorten kansainvälinen kilpailu, jossa mukana oli kaikkiaan 117 voimistelijaa 17 maasta ja neljästä maanosasta. Kaukaisimmat joukkueet saapuivat Australiasta, Japanista ja Kanadasta asti.

Suomen nuorten joukkue on tänä syksynä kokenut nuorennusleikkauksen, kun 1999 syntyneiden kova ikäluokka siirtyi aikuisten sarjaan. Linzissä Suomen joukkueessa kilpailivat Tampereen Sisun Tarmo Kanerva ja Eeli Mikkola, Oulun Pyrinnön Akseli Karsikas ja Voimisteluseura Helsingin Ilari Latikka.

Joukkuekilpailu sujui suomalaisilta hyvin viidellä telineellä, mutta aina herkällä hevosella tuli peräti 4 putoamista. Näin Suomi jäi joukkuekisassa vaatimattomasti keskikastiin ollen 15. yhteensä 30 joukkueen joukossa. Suomen pisteet olivat 217,6. Joukkuekisan voiton vei Italia (240.55) ennen Japania (240,25) ja Kanadaa (233,35).

6-ottelussa suomalaisista parhaiten voimisteli Tarmo Kanerva ollen 13. pisteillä 73,1.

Telinekohtaisissa finaaleissa suomalaisten menestys oli sen sijaan loistava. Vahvana permantomiehenä tunnettu Kanerva teki bravuuritelineellään huippuvaikean sarjan ja kun kaikki alastulot napsahtivat paikkaan, niin kotiintuomisina oli hopeinen mitali pisteillä 13,85. Voiton vei Italian Nicolo Mozzato pisteillä 13,9 ja pronssia nappasi Kanadan Oliver Menezes-Thibault pistein 13,75.

Syksyn aikana huikeita kehitysaskelia ottanut Eeli Mikkola voimisteli niin ikään upeasti nojapuilla saaden pisteet 13,25, mikä riitti 4. sijaan.

Future Cup päätti voimistelijoidemme kisakauden. Vuosi 2017 tuo tullessaan uudet haasteet: Kanervan ja Mikkolan päätähtäin on menestyä heinäkuun EYOF:ssa Unkarissa ja miesten sarjaan siirtynyt Patrick Palmroth kamppailee pääsystä edustamaan Suomea huhtikuun EM-kisoihin Romaniaan sekä syksyn MM-kisoihin Kanadan Montrealiin.