Terveysturvallisuussuunnitelma Tampereen Sisu  ry

PAIKKA, JOTA SUUNNITELMA KOSKEE
Ikurin Liikuntahalli, Tesomankatu 33 Tampere
Sisu-Halli, Vestonkulma 1 Tampere

URHEILIJAT, VALMENTAJAT JA MUUT TOIMIHENKILÖT

TILOJEN KÄYTÖN RAJOITUKSET
Aluehallintovirasto on sulkenut Pirkanmaalla liikunta-, urheilu-, huvi- tai virkistystilat. Asiakastilojen sulkeminen Avin päätöksellä tartuntatautilain 58 g-pykälän nojalla koskee seuraavia tiloja:

  • joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan ja kontaktilajien harrastamiseen sekä vastaavaan liikuntaan käytettävät tilat sekä kuntosalit ja vastaavat tilat
  • yleiset saunat, uimahallit ja kylpylät sekä niiden pukuhuonetilat
  • tanssipaikat ja kuorolaulutoiminnan tilat ja harrastajateatteritilat
  • huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipaikat ja -puistot
  • kauppakeskusten yleiset oleskelutilat

Tilat voivat olla auki vain ammattiurheilijoille sekä vuonna 2004 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.
Lasten ja alle 18-vuotiaiden nuorten sekä ammattiurheilijoiden toiminta jatkuu siis normaalisti.
Tämänhetkisten viranomaisohjeistusten mukaisesti emme tarkista koronatodistuksia.

KULKEMINEN HALLIIN JA PUKUHUONEET / IKURI
Kilpasalin (korkeasali ja keskisali) käyttäjät saapuvat halliin ja poistuvat lastauslaitureiden ovesta. Ulkovaatteille on varattu sisäänkäynnin luokse naulakoita, pukuhuoneet eivät ole käytössä. Keskisalissa on kilpasalin käyttäjille oma taukotila, josta löytyy mikro sekä jääkaappi. WC-tiloina toimii harrastesalin WC:t, jotka sijaitsevat lähimpänä kilpasalia. Turhaa kulkua salien välillä sekä muissa saleissa on vältettävä. Harrastesaliin kulku käy pääovista (A-ovi) ja ulkovaatteet jätetään pukuhuoneisiin. Taukotilana toimii vanhempien taukotila ja WC-tiloina pukuhuonekäytävän WC:t sekä kuntosalin WC:t. Turhaa kulkua salien välillä sekä muissa saleissa on vältettävä. Joukkuevoimistelun tiloihin käynti on Kahvio Voikkarin ovista ja kahvio toimii puku- ja taukotilana. Käytössä on kahvion WC-tilat. Turhaa kulkua salien välillä sekä muissa saleissa on vältettävä.

KULKEMINEN HALLIIN JA PUKUHUONEET / SISU-HALLI
Kulku saliin, WC-tilat ja pukuhuoneet ovat normaalissa käytössä. Turhaa kulkua eri tilojen välillä on vältettävä.

MASKIN KÄYTTÖ
Valmentajien sekä toimihenkilöiden tulee käyttää maskeja hallin sisätiloissa. 12-vuotta täyttäneiden urheilijoiden tulee käyttää maskia muuten kuin urheilusuoritusten aikana.

MUU HYGIENIA
Ks. tämä ohjeistuksen lopussa olevat yleiset hygieniaohjeet.

YLEISÖ JA MUUT TOIMIJAT

Liikuntatiloihin ei toistaiseksi oteta yleisöä eikä saattajia. Vanhempien ja muiden saattajien tulee jättää lapset sille ulko-ovelle, mistä on määritetty harjoitustilaan kulku (ks. yllä). Alle 8- vuotiaiden lasten ryhmät ohjaaja hakee ulko-ovelta, muut ryhmät tulevat halliin omatoimisesti.

YLEISTÄ

Kaikkien halliin tulijoiden tulee pestä kädet tai käyttää käsidesiä saapuessaan ja sieltä poistuessaan. Pesethän kätesi aina wc käynnin jälkeen sekä ruokailun yhteydessä. (ks. http://www.thl.fi/kasienpesuohje) Käsidesipulloja on varattu ympäri hallia mutta suosittelemme myös oman käsidesin mukaan ottoa. Mikäli joudut yskimään tai aivastamaan, yski tai aivasta hihaasi / paitaasi tai kertakäyttönenäliinaan, joka tulee käytön jälkeen laittaa jätepisteeseen. Kädet tulee pestä tai desinfioida niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen. Sairaana tai edes vähäoireisena ei voi tulla paikalle. Mikäli sinulla tai lähipiirissäsi epäillään koronatartuntaa, ota yhteyttä lääkäriin äläkä tule harjoituksiin. Hallin siivoukseen kiinnitetään erityistä huomioita ja kaikkia pintoja desinfioidaan säännöllisesti.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.