Aerobic MV-1

”Pysähtymätöntä, intensiivistä liikettä. Nopeita jalkoja ja tarkkoja käsiliikkeitä. Notkeutta, voimaa, mukaansatempaavaa rytmiä. Heittäytymistä ja räjähtävää energiaa. Sähäkkä hyppy ilmaan ja laskeutuminen suoraan punnerrusasentoon. Lihasvoimaa ja huikeaa hallintaa, joka näyttää vaivattomalta, mutta syntyy vain lukemattomien tuntien vaivannäön tuloksena. Kilpa-aerobic on laji, jossa lihakset ovat kuin tulessa, mutta hymy ei hyydy. ”

Kilpa-aerobicissa intensiteetti säilyy alusta loppuun. Kilpa-aerobicin näyttävässä kilpailuohjelmassa energinen, tanssillinen koreografia yhdistyy vaativiin vaikeusliikkeisiin, kuten hyppyihin, punnerruksiin ja voimaosiin. Laji vaatii urheilijalta luovuutta ja esiintymisrohkeutta sekä voimaa, liikkuvuutta, koordinaatiota ja anaerobista kestävyyttä. Tanssin ja voimistelun lisäksi kilpa-aerobicissa on vaikutteita myös brasilialaisesta kamppailulajista capoeirasta.

Kilpa-aerobicissa kilpailevat sekä miehet että naiset. Kilpailla voi yksilönä, parina, triona tai viiden voimistelijan ryhmänä, ja osallistua voi myös tanssillisempaan AeroDance-sarjaan.

(teksti: Suomen Voimisteluliitto)

 

Kilpa-aerobic Tampereen Sisussa
Kilpa-aerobic on uusi kilpailulaji Tampereen Sisussa, ja näin ollen toimintaa kasvatetaan sitä mukaan kun harrastajien määrä nousee. Tampereen Sisun kilpa-aerobicin pitkäntähtäimen suunnitelmana on luoda jokaiselle innokkaalle mahdollisuudet harrastaa lajia iästä ja harrastustausta riippumatta. Lajin voi aloittaa harrasteryhmistä tai taitotason sekä ahkeran harjoittelumotivaation puitteissa suoraan myös kilpa- tai SM-tasolta. Jokaiselle voimistelijalle katsotaan aina henkilökohtaisesti oman tason mukainen ryhmä, jossa pääsee rauhassa opettelemaan vaativan mutta hauskan ja vauhdikkaan lajin tekniikoita. Voimistelija etenee valmennusportaissa oman kehityksensä ja motivaationsa mukaista tahtia. Valmentajat ja lajivastaava ovat tukena voimistelijan urapolulla alusta asti ja ohjaavat ryhmän valinnassa.

 

TaSi_KA_valmennusjärjestelmä[1007]