Kirput     Minit-kilpa     Junnut-kilpa     Kilpateam

Kilpasarjan ”harrastan kilpaillen” ryhmät ovat tavoitteellisesti harjoittelevia ryhmiä. Voimistelijan tulee omata hyvät lajitaidot ja/tai riittävät fyysiset ominaisuudet, mutta tärkeämpää on voimistelijan motivaatio harjoitella ja kehittyä. Kilpasarjan ryhmissä kilpaillaan yksilöinä, joukkueina ja ryhminä valmentajan harkinnan mukaisesti voimistelijoiden toiveita kuunnellen. Kilpailuissa osallistutaan pääsääntöisesti kilpasarjoihin.

Kilpasarjojen ryhmät harjoittelevat läpi vuoden (syys-, kevät ja kesäkaudella) ja osallistuvat pääasiassa vain kansallisiin kilpailuihin. Harjoituksiin osallistutaan säännöllisesti. Kilpasarjan ryhmiin osallistuminen ei kuitenkaan velvoita valitsemaan kilpa-aerobicciä ns. päälajiksi, vaan osallistuminen voidaan sovittaa yhteen myös muiden harrastusten kanssa.

Kilpasarjan korkeimpaan tasoryhmään, Kilpateamiin, valinnat tekee lajivastaava yhdessä valmentajien kanssa. Kilpateam tekee tiivistä yhteistyötä SM-linjan kanssa.


Toistaiseksi toiminnan ollessa vielä pienimuotoista kilpa- ja SM-linjan urheilijat harjoittelevat osittain yhdessä ikätason mukaisesti. Ryhmät ovat jaettu kolmeen ikäryhmään.

MiniJunnut | Junnut ja Sennut