Kesäjumpparit

Kesäjumpparit-ryhmä on tarkoitettu 5-7-vuotiaille lapsille.

Ryhmässä harjoitellaan liikunnallisia perustaitoja. Harjoittelu on lapsen tahtiin etenevää leikinomaista toimintaa, jossa tarjotaan liikunnan iloa ja onnistumisen elämyksiä. Tavoitteena on tukea lasten liikunnallista kehitystä ja antaa lapsille kokemuksia omasta kehostaan ja sen toiminnasta. Tunneilla tutustutaan erilaisiin telineisiin/välineisiin ja opetellaan voimistelun alkeisliikkeitä osallistujien iän ja taitotasojen mukaan. Lisäksi tunneilla opetellaan toimimaan ryhmässä, noudattamaan sääntöjä sekä muita sosiaalisia taitoja. Voimistelusta lapsi saa valmiudet liikunnalliseen elämäntapaan ja hyvät edellytykset muille urheilulajeille. Kesäjumpparit-ryhmä toimii esivalmennusryhmänä kaikille seuramme voimistelulajeille.

Tunnit myös auttavat lapsia keskittymään, noudattamaan sääntöjä ja toimimaan ryhmässä muut huomioon ottaen.

Telinevoimistelu

Telinevoimisteluryhmiä järjestetään kesällä 5-7-vuotiaille, 8-10-vuotiaille, 11-13-vuotiaille sekä nuorille (n. 13-16-vuotiaille). Ryhmät sopivat kaikentasoisille harrastajille.

Telinevoimisteluharjoittelu kehittää monipuolisesti kehonhallintaa ja koordinaatiota.

Tunnit myös auttavat lapsia keskittymään, noudattamaan sääntöjä ja toimimaan ryhmässä muut huomioon ottaen.

Trampoliinivoimistelu

Trampoliinin alkeisryhmässä harjoitellaan trampoliinivoimistelun alkeita jättitrampoliinilla. Harjoitukset aloitetaan perushypyillä; jänne-, x-, istumaan-, ja selälleen -hypyt ja edetään taitojen karttuessa esimerkiksi volttien harjoitteluun. Laji kehittää erityisesti tasapainoa ja vartalonhallintaa ja sopii myös niille lapsille, joilla ei ole telinevoimistelutaustaa. Trampoliinitunneilta saat hyvät lähtökohdat trampoliiniharjoitteluun tai pääset syventämään vaikkapa pihatrampoliinitaitojasi.

Jatkoryhmässä liikkeet ovat jo huomattavasti vaativampia eli tunnilla keskitytään muun muassa volttien, flik-flakien ja muiden vaativampien akrobaattisten liikkeiden harjoitteluun.

Trampoliini alkeet ja jatko sopii yli 7-vuotiaille lapsille.

Trampoliini nuoret -ryhmä on suunnattu kaikentasoisille 13-16-vuotiaille harrastajille.

Tunnit myös auttavat lapsia keskittymään, noudattamaan sääntöjä ja toimimaan ryhmässä muut huomioon ottaen.

Joukkuevoimistelukoulu

Joukkuevoimistelukoulua järjestetään 5-7-vuotiaille ja 8-12-vuotiaille.
Ryhmä on tarkoitettu sekä uusille harrastajille että lajia jo hieman harrastaneille. Monipuolinen harjoitustunti sisältää voimistelun alkeisliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, vartalonliikkeet, välineiden alkeet jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä liikuntaleikkejä. Tunnit painottuvat joukkue- ja rytmiseen voimisteluun. Tunneilla opetellaan liikunnan perustaitoja edeten lapsen taitojen mukaan. Tunnit myös auttavat lapsia keskittymään, noudattamaan sääntöjä ja toimimaan ryhmässä muut huomioon ottaen.

Soveltava telinevoimistelu

Ryhmät on tarkoitettu n. 7-14-vuotiaille lapsille ja nuorille, joilla on kömpelyyttä tai vaikeutta liikkumisessa, oppimisessa, hahmottamisessa tai sosiaalisissa tilanteissa, kuten Downin syndrooma, monimuotoinen kehityshäiriö tai dysfasia.