Naperotemppu

Naperotemppuilussa harjoitellaan
liikunnallisia perustaitoja.
Harjoittelu on lapsen tahtiin etenevää leikinomaista toimintaa, jossa
tarjotaan liikunnan iloa ja onnistumisen elämyksiä. Tavoitteena on tukea
lasten liikunnallista kehitystä ja antaa lapsille kokemuksia omasta kehostaan ja sen toiminnasta. Tunneilla tutustutaan erilaisiin telineisiin/välineisiin ja opetellaan voimistelun alkeisliikkeitä osallistujien iän ja taitotasojen mukaan. Lisäksi tunneilla opetellaan toimimaan ryhmässä, noudattamaan sääntöjä sekä muita sosiaalisia taitoja. Voimistelusta lapsi saa valmiudet liikunnalliseen elämäntapaan
ja hyvät edellytykset muille urheilulajeille. Ryhmät on suunnattu 3-5 vuotiaille lapsille. Naperotemppu toimii esivalmennus-ryhmänä kaikille seuramme voimistelu-lajeille. Harjoituksen kesto on 45 min.

Telinevoimistelu TAITO I

Taito 1 on tarkoitettu sekä uusille harrastajille että Naperotemppu-ryhmistä siirtyville lapsille. Monipuolinen harjoitustunti sisältää telinevoimistelun alkeisliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, kiepit jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä telineratoja ja liikuntaleikkejä. Tunneilla opetellaan liikunnan perustaitoja edeten lapsen taitojen mukaan. Tunnit myös auttavat lapsia keskittymään, noudattamaan sääntöjä ja toimimaan ryhmässä muut huomioonottaen. Harjoituksen kesto on 60min.

Taitoryhmät sopivat myös muiden lajien harrastajille oheislajiksi!

Telinevoimistelu tAITO II

Ryhmä on tarkoitettu vähintään vuoden harrastaneille tytöille ja pojille. Harjoituksissa syvennetään ja jatketaan Taito 1 -ryhmässä opittuja telinevoimistelu-taitoja.

Lapsen tulisi Taito 2 -ryhmään siirtyessä  osata jo kuperkeikat eteen ja taakse, kärrynpyörä molemmin puolin, kieppi sekä hallita kuppi ja kaari asennot maassa.

Telinevoimistelutunnit ovat erittäin hyvä harjoitusmuoto minkä tahansa muun urheilulajin rinnalle. Voimistelu kehittää lihaksistoa monipuolisesti ja tasaisesti, opettaa uusia liikkeitä sekä antaa sellaisia kokemuksia, joita on vaikea saada muualta. Tunnit ovat mielenkiintoisia ja monipuolisia. Tunneilla tehdään myös erilaisia ketteryys-, voima- ja notkeusharjoituksia. Harjoituksen kesto on 75min.

Telinevoimistelu TAITO III

Ryhmä on tarkoitettu pääasiassa vähintään kaksi vuotta voimistelleille tytöille ja pojille. Ryhmään siirrytään Taito 2 -ryhmästä tai taitotason vastatessa ryhmän tasoa. Taito 3 -ryhmässä syvennetään jo opittuja taitoja ja edetään entistäkin vaativimpiin liikkeisiin omien taitojen mukaan.

Taito 3 ryhmään siirtyessä lapsen tulisi osata: kuperkeikat siististi eteen ja taakse, kärrynpyörät siististi molemmin puolin,  heilunta kuppi/kaari-asennossa rekillä & miesten nojapuilla, selinheitto rekillä sekä käsilläseisonta siististi ilman avustusta. 

Ryhmässä harjoitellaan mm. puolivoltteja ja voltteja eteen- ja taaksepäin. Oheisharjoitteina tehdään notkeus-, lihaskunto ja ketteryys-harjoitteita. Harjoittelu ryhmässä on mukavaa ja monipuolista voimistelua. Ryhmä on tarkoitettu ensisijaisesti harrastajille, eikä tähtää kilpavoimisteluun. Tytöille ja pojille on molemmille tarjolla kaksi ryhmää iän mukaan. Harjoitusten kesto on 2 x 75min / viikko.

Taitoryhmät sopivat myös muiden lajien harrastajille oheislajiksi!

Telinevoimistelu NUORET

Telinevoimistelun nuorten ryhmä on tarkoitettu sekä uusille harrastajille että jo aiemmin telinevoimistelua harrasteryhmässä harrastaneille. Monipuolinen harjoitustunti sisältää telinevoimistelun alkeis- ja jatkoliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, kiepit jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä telineratoja ja liikuntaleikkejä. Tunneilla jokainen etenee oman taitotason mukaisesti. Harjoituksen kesto on 60min.

Harrasteliikunnan yhteystiedot

040 6824813

Toimisto: Tesomankatu 33
33310 Tampere

Email harrasteliikunta@tampereensisu.fi