Joukkuevoimistelun maailmanmestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna Espanjan Cartagenassa.

Naisten sarjaan osallistuu yhteensä 39 joukkuetta 18 eri maasta. Minetit lähtee kilpailuun yhtenä ennakkosuosikkina. Kevään World Cupeissa kilpailu kärkijoukkueiden Venäjän Madonnan ja Expressian sekä kotimaisen kilpakumppanin OVO Teamin kanssa on ollut tiukkaa.
”Alkuviikon viimeistely treenit ovat menneet hyvin. Olemme hioneet ohjelman pienetkin yksityiskohdat kuntoon koreografi Antton Laineen kanssa. Lähdemme luottavaisin mielin kohti Cartagenaa.” kertoo Minettien kapteeni Ella Ratilainen.

”Pääsiäisen jälkeen Mineteillä on ollut joka viikonloppu kilpailut, joista joukkue on saanut lisää itseluottamusta ja erityisesti ohjelmaan eläytyminen on tätä kautta kehittynyt paljon.” täsmentää valmentaja Teija Kukkala.

Minetit
Minetit (kuva Anna Tanninen)

”Maailmanmestaruutta lähdemme totta kai tavoittelemaan, kun erot kärjessä ovat suhteellisen pieniä. Luotan siihen, että saamme molempina kilpailupäivinä upeat suoritukset, joka toivottavasti palkitaan kultaisilla mitaleilla.” Teija jatkaa Minettien tavoitteista.

Tampereen Sisulla on edustusta myös junioreiden sarjassa, johon osallistuu 35 joukkuetta 14 eri maasta. Tampereen Sisun ja Sport Club Vantaan yhteistyöjoukkue Minetit Elite lähtee MM-kilpailuihin hyvistä asemista. Joukkue on saavuttanut kevään Challenge Cup-kilpailuista finaalipaikat, ollen Singaporen Challenge Cup-kilpailussa lähellä mitalijoukkueita sijalla 4.
”Tulevat MM-kilpailut ovat ensimmäiset arvokilpailut kaikille joukkueemme voimistelijoille. On hienoa päästä edustamaan Suomea MM-kilpailuissa.” kertoivat Sisun voimistelijat Tilda Holappa ja Armida Muurasniemi.

MinetitElite
Minetit Elite (kuva Anna Tanninen)

MM-alkukilpailut käydään lauantaina 18.5. klo 16.20-21.45 (Suomen aikaa)
MM-finaalit sunnuntaina 19.5. klo 12-14.30 (Suomen aikaa)

Mahdollinen livestream-linkki päivitetään viikonlopun aikana Tampereen Sisun Facebook-sivulle.

 

MM-kilpailuiden yhteydessä järjestetään myös lasten sarjojen kansainvälinen Cartagena Children Trophy-kilpailu. Tampereen Sisun Team Minetit kilpailee 10-12v sarjassa, johon osallistuu 25 joukkuetta 12 eri maasta.

Team Minetit
Team Minetit (kuva Anna Tanninen)