Viime viikonloppuna kisattiin Tanskan Grevessä joukkuevoimistelun kansainväliset Easter Cup -kilpailut. Kilpailuun osallistui joukkueita Suomesta, Tanskasta ja Färsaarilta. Minetit Pre Junior ja Minetit Kids osallistuvat ensi kertaa kansainvälisiin kilpailuihin.

Minetit Pre Junior kilpaili 12-14 vuotiaiden sarjassa, johon osallistui yhteensä 14 joukkuetta. Suomen joukkueet hallitsivat kilpailun kärkisijoja. Alkukilpailun jälkeen Tapanilan Erän Elite Pre Junior oli johdossa pistein 17.37, Minetit Pre Junior toisena vain 0,04 pistettä ensimmäisestä sijasta. Kolmannella sijalla oli Olarin Voimistelijoiden Ionit06.  Finaalissa Minetit Pre Junior paransi pisteitään roimasti. Joukkue sai suorituksestaan upeat pisteet 17,73 ja vei sarjan voiton.  Finaalipäivänä Ionit06 onnistui suorituksessaan alkukilpailua paremmin ja nousi toiselle sijalle, Elite Pre Juniorin jääden kolmanneksi.
”Minetit Pre Junior sai kilpailun ainoana joukkueena teknisen tuomaristolta 0.1 pisteen bonuksen -ja vieläpä molempina kilpailupäivinä. Finaalin korkeat pisteet ja teknisen bonus ilahdutti valmennustiimiämme.” kommentoi valmentaja Minna Karhu.

MinetitPreJunior
Minetit Pre Junior

Kotiin tuomisena Minetit Pre Juniorin ensimmäisestä kansainvälisestä kilpailusta oli siis kultaiset mitalit, upea pokaali ja paljon oppia.

Minetit Kids saavutti 10-12v sarjassa finaalipaikan ja kokonaiskilpailun kuudennen sijan. Sarjaan osallistui yhteensä 15 joukkuetta. ”Jännitys näkyi vielä Kidsien kilpailusuorituksissa ja rokotti pisteitä. Joukkueen ensimmäinen kansainvälinen kilpailumatka sujui hyvin ja tytöt odottaakin jo innolla tulevien kausien kilpailumatkoja” kertoi valmentaja Oona Meriälä.

Kilpailun lopputulokset

EasterCup
Minetit Pre Junior ja Minetit Kids