Minetit
Minetit Kuva: Carita Berg

Joukkuevoimistelun kansainvälinen kilpailukausi avattiin viikonloppuna Vantaalla. Tampereen Sisun Minetit onnistui kauden ensimmäisessä World Cupin osakilpailussa loistavasti ja joukkue saavutti kultaa.

Lauantaina käydyn alkukilpailun jälkeen oli tiedossa, että kilpailu kirkkaimmasta mitalista olisi tiukkaa, sillä kärkikolmikko Minetit (pisteet 19.100) ja venäläisjoukkueet Madonna (19.000) ja Expressia (18.800) olivat vain 0,3 pisteen päässä toisistaan. Lisäksi Olarin Voimistelijoiden OVO Team (18.500) haastoi kärkeä neljänneltä sijalta. Minetit lähti finaaliin luottavaisesti, sillä alkukilpailun suorituksessa oli monia yksityiskohtia, joita joukkue pystyisi parantamaan finaalisuorituksessaan.

Finaalissa Madonna (19.300) ja Expressia (19.200) onnistuivat suorituksissaan ja molemmat joukkueet nostivat pisteitään. Ennen Minettejä suorittanut OVO Team (18.400) ei onnistunut nousemaan mitaleille. Mineteiltä vaadittiin nappisuoritusta kultamitaliin. Joukkue onnistui finaalissa suorittamaan taitotasoltaan vaikean ohjelman täsmällisesti ja finaalisuorituksen pisteet 19.350 riittivät pitämään joukkueen kiinni kilpailun voitossa.

World Cupin mitalistit:

1. Minetit, Suomi 19.100+19.350=38.450
  2. Madonna, Venäjä 19.000+19.300=38.300
  3. Expressia, Venäjä 18.800+19.200=38.000

Minetit Junior hopealle Challenge Cupissa

Junioreiden sarjassa Tampereen Sisun ja Turun Coco Sportin yhteistyöjoukkue Minetit Junior voimisteli hopeaa.

Alkukilpailun jälkeen Venäjän Victoria (18.850) oli karussa muilta kärjen joukkueilta. Minetit Junior (18.200) piti toista sijaa, Venäjän Victoria Strela (18.000) oli kiinni pronssissa ennen Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team-joukkuetta (17.800). Minetit Junior lähti sunnuntain finaaliin kuromaan kiinni Victorian piste-eroa.

Victoria onnistui finaalissa ja saavutti korkeat pisteet (19.000). Minetit Junior pystyi parantamaan suoritustarkkuuttaan, mutta nostossa tapahtui suuri virhe. Minetit Junior ja Victoria Strela voimistelivat finaalissa samat pisteet (18.500). OVO Junior Team (18.250) paransi pisteitään alkukilpailun jälkeen, mutta kiri ei riittänyt mitaleille. Minetit Junior pystyi pitämän Victoria Strelan takanaan yhteispisteissä ja sai kaulaan hopeiset mitalit.

Challenge Cupin mitalistit:

1. Victoria, Venäjä 18.850+19.000=37.850
  2. Minetit Junior, Suomi 18.200+18.500=36.700