Sisu aloitti vuoden 2017 JunnuGymin ryminällä

Tampereen Sisun pojat eivät jättäneet mitään arvailuiden varaan vuoden ensimmäisessä JunnuGym -osakilpailussa Espoon Tuulimäessä viime lauantaina. Seura kokosi kasaan 153,5 JunnuGym -pistettä. Ylivoimaa kuvastaa hyvin se, että toiseksi tullut Jyväskylän Voimistelijat keräsi 82 pistettä. JunnuGymissä kilpaillaan seitsemässä eri luokassa. Sisulaiset voittivat näistä peräti kuusi.

1-luokassa Sisun ”Tatu ja Patu” eli Topi ja Tatu Jaakola voimistelivat kaksoisvoiton ja Anttu -Tapio Äijänen sijoittui hienosti viidenneksi.

2-luokassa paras sisulainen oli hienoja edistysaskeleita ottanut Aarne Pulkkinen kahdeksannella sijallaan.

3-luokka oli täysin Sisun poikien heiniä. Viiden parhaan joukkoon voimisteli peräti neljä sisulaista. Voiton vei Taavi Jaakola, hopeaa otti Niila-Petteri Äijänen, neljänneksi voimisteli Anssi Korhonen ja viidenneksi Aake Salonen.

4-luokan kilpasarjassa Sisulle kaksoisvoiton toivat Ilari Huovinen ja Eetu Kujanpää.

4-luokan eliitissä hopealle voimisteli Juuso Pelttari, kolmas oli Aaro Harju, kuudes Eemeli Kakko, seitsemäs Toni Ranta, kahdeksas Nuutti Juntunen ja yhdeksäs Akseli Kauma.

5-luokan nuoremmissa voiton vei Joona Reiman. Seitsemäs oli Imran Mamin ja kymmenes Oula-Pekka Äijänen. Kilpailu oli samalla ensimmäinen alle 14-vuotiaiden PM-karsintakilpailu.

5-luokan vanhemmissa 6-ottelusta kaksoisvoiton Sisulle toivat Tarmo Kanerva ja Eeli Mikkola. Lisäksi Eeli oli paras nojapuilla ja Tarmo rekillä. Jouni Paavola voimisteli 6-ottelun kuudenneksi ja hevosella parhaat pisteet taituroinut Markus Karumo seitsemänneksi. Myös tässä luokassa kilpailu oli ensimmäinen nuorten PM-karsinta.

JunnuGym jatkuu kahden viikon kuluttua Turussa ja kolmen viikon päästä on vuorossa SM-kilpailut Jyväskylässä.

SISULAISET VOITTOIHIN HELSINGISSÄ
Sisun tytöt kisasivat STVK:n kevätkilpailuissa Helsingissä voitokkaasti. Maajoukkuelinjan 4-luokan kilpailussa vasta 12-vuotias Essi Vänttinen putsasi palkintopöydän sijoittumalla sekä 4-ottelussa että nojapuilla ja permannolla kultakorokkeelle. Hypystä Essi sai hopeaa.
Junioreiden Pohjoismaisiin mestaruuskilpailuihin katsastettiin tyttöjä jo toisen kerran parin viikon sisällä. Lopullinen joukkue nimetään näiden kahden kilpailun perusteella. Sisulainen Helmi Tuohimäki onnistui ensimmäisessä katsastuskilpailussa Espoossa loistavasti, mutta on sen jälkeen kärsinyt kuumeesta ja polvikivusta, joten ei Helsingin katsastuksessa pystynyt parantamaan asemiaan. Myöskin Anna-Mari Kyyhkynen oli lähellä joukkuepaikkaa, mutta hänelle tuli ensimmäisen katsastuskilpailun jälkeen ikävästi selkävaivoja.
Nuorempien tyttöjen sarjassa Sisun Hertta-Sofia Hiekkataipale ja Erika Uotila onnistuivat nappaamaan kaksoisvoiton D-luokan nuorempien kisassa. Luokkaan osallistui yhteensä 58 voimistelijatyttöä ympäri Suomea. Hertta-Sofia voimisteli kisojen parhaimman nojapuusarjan, kun taas Erika oli taitavin puomilla.
Myös C-luokan nuoremmissa TaSin Paula Korhonen onnistui sarjoissaan upeasti sijoittumalla kisojen ykköseksi. Erityisen upeasti Paula onnistui tällä kertaa hypyssä ja puomilla. Samassa sarjassa Jade Riekki täydensi hienosti viidennellä sijallaan. C-luokan vanhemmissa tytöissä paras sisulainen oli Mila Ketola viides. Sara Nikanderin sijoitus myös upeasti 7. Tässä sarjassa oli peräti 80 osallistujaa.
Telinevoimistelijatyttöjen kisakausi jatkuu kolmen viikon päästä, jolloin kamppaillaan Suomen Mestaruuksista Jyväskylässä.